Gluton, maidoton.
100g leivonta kasvisrasvaa
n.3/4dl käyttämääsi sokeria
1kpl kananmunan keltuainen
1kpl sitruunan mehu
n. 3-4dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
2kpl sitruunan raastettu kuori ja mehu
3kpl kananmunan keltuaista
3dl vettä
1dl käyttämääsi sokrua
4rkl maizena-tärkkelystä
1rkl leivonta kasvisrasvaa
4kpl kananmunan valkuaista
himpun päälle 1dl käyttämääsi sokrua
Keitä ensin sitruunatäyte:
- Pese ja raasta sitruunat sekä purista niistä mehut.
- Kokoa kaikki ainekset fefloniseen tahi emaliseen kattilaan; ei teräksiseen, jottei teräksen maku tule täytteeseen mukaan!
Hämmennä täytettä muovisella tahi puisella vistilällä/haarukalla - älä teräksisellä...
- Keitä täyte kasaan ja laita jäähtymään.
Tee piiran pohja:
- Vatkaa rasva ja sokrut vaahdoksi.
- Lisää keltuainen.
- Laittele joukkoon mukaan kuivat ainekset ja sitruunamehu.
Katso tarvitsetko kaiken tuon jauhon - vahi kenties himpun lisääkin... Riippuen millaisen vaahdon olet saanut aikaseksi vatkatessasi.
Vatkaa marenki:
- Aloita vatkaaminen pelkästään valkuaisista.
Lisää vähitellen sokrut mukaan ja vatkaa kunne voit kääntää kulhosi ylösalaisin marengin sieltä tippumati yllesi.
Paista:
- Ensin pohjaa piirasvuo´assa johka olet laitellut leivinpaprun pohjallensa, kiertoilmauunissa n. +200`C - sellaiset 10min.
- Nosta pohja poies uunista ja kumoa hivenen jäähtynyt sitruunatäyte pohjan päälle.
- Nostele tahi pursottele marenki sitruunatäytteen päälle.
- Paista kiertoilmauunissa n.200´C kunne on saanut kivan värin pintaansa. Ei mene kauaa aikaa.
Nauti kaiken hyvän kera.
Kommentit