20210303_143848.jpg 

   Kaiketonna.

200g leivontakasvisrasvaa
2dl käyttämääsi sokrua/makeutusta
( miulla Erytritoli-sokrua )
3kpl kananmunia
1kpl appelsiinin raastettu kuori, ja mehu myöskin.
n120-150g käyttämääsi suklaata murusina
2tl leivinjkauhetta
3dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta

- Pese appelsiini.

20210303_131840.jpg

Raasta kuori, ja purista mehut, talteen.
- Ota -rasva huoneen lämpöön pehmiämään tahi pehmitä sitä hiven mikrossa.
- Vatkade pehmyt rasva ja sokru valkiaksi vaahdoksi.

20210303_132151.jpg

- Lisää kananmunat ja vatkade seokseksi, taikinaksi.
- Lisää rasvavaahtoon kaik´ jauhot kera leivinjauheen.

20210303_132406.jpg

- ... sitten vielä appelsiinin kuoriraaste, -mehu ja suklaarouhe.

20210303_132534.jpg

- Hämäytä käsin kaik sekaisin.

20210303_132850.jpg

- Voitele käyttämäsi vuoka ( joko näin vuokaleipä-vuoka tahi ihan kaffeekakku-vuoka ) sekä kumoa taikinasi siihen.
- Paista kiertoilmauunissa +170´ kunne valmista tulee.

20210303_143921.jpg

Kakku alkaa siis irtoilla vu´uan reunoilta itsestään, tahi sitten valmiin, kypsyneen, kakun tuoksu leijailee lävitse huushollisi.

Makuaineiksi käy ihan mikä vaine; sitrushedelmät, omput palasina, hedelmät yleensäkin. Marjatkin, jne..