Kaiketonna.
200g leivontakasvisrasvaa
2dl käyttämääsi sokrua/makeutusta
( miulla Erytritoli-sokrua )
3kpl kananmunia
1kpl appelsiinin raastettu kuori, ja mehu myöskin.
n120-150g käyttämääsi suklaata murusina
2tl leivinjkauhetta
3dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
- Pese appelsiini.
Raasta kuori, ja purista mehut, talteen.
- Pese appelsiini.
Raasta kuori, ja purista mehut, talteen.
- Ota -rasva huoneen lämpöön pehmiämään tahi pehmitä sitä hiven mikrossa.
- Vatkade pehmyt rasva ja sokru valkiaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmunat ja vatkade seokseksi, taikinaksi.
- Lisää kananmunat ja vatkade seokseksi, taikinaksi.
- Lisää rasvavaahtoon kaik´ jauhot kera leivinjauheen.
- ... sitten vielä appelsiinin kuoriraaste, -mehu ja suklaarouhe.
- Hämäytä käsin kaik sekaisin.
- Voitele käyttämäsi vuoka ( joko näin vuokaleipä-vuoka tahi ihan kaffeekakku-vuoka ) sekä kumoa taikinasi siihen.
- ... sitten vielä appelsiinin kuoriraaste, -mehu ja suklaarouhe.
- Hämäytä käsin kaik sekaisin.
- Voitele käyttämäsi vuoka ( joko näin vuokaleipä-vuoka tahi ihan kaffeekakku-vuoka ) sekä kumoa taikinasi siihen.
- Paista kiertoilmauunissa +170´ kunne valmista tulee.
Kakku alkaa siis irtoilla vu´uan reunoilta itsestään, tahi sitten valmiin, kypsyneen, kakun tuoksu leijailee lävitse huushollisi.
Makuaineiksi käy ihan mikä vaine; sitrushedelmät, omput palasina, hedelmät yleensäkin. Marjatkin, jne..
Kakku alkaa siis irtoilla vu´uan reunoilta itsestään, tahi sitten valmiin, kypsyneen, kakun tuoksu leijailee lävitse huushollisi.
Makuaineiksi käy ihan mikä vaine; sitrushedelmät, omput palasina, hedelmät yleensäkin. Marjatkin, jne..
Kommentit