Muutettuani "syrjäkylältä" Majastani Matalasta tänne kirkonkylälle Majaani Mahtavaan vaihtuvi siin samalla kotikirkkoin miulla. Kirkkoon uuteen ja tuntemattomaan jossa konsa en ollut käynnyt - vaik nyt "pääkirkko" olikin asuinapakkaani nähden.


   Syksyn saapuissa ja edetessä yhä "syvemmälle" luihin sekä ytimiimme asti tuli miulle eräänä tuulisen tuitureisena mutta kuitenkin valoisan aurinkoisena aamun aika kulkea oma tieni kohti kirkkoa tuota. Kirkkoa omaa ja uutta - tuntematonta...


Askelteni joutuissa, matkani taittuissa, saavuinkin tuotapikaa tykö kirkon tään. Autoin parkkipaikkaa lähestyessäin, pihaan pieneen astuissain, ihastelin kuin oli ulkokuori ehta ja uusi; kuulinkin että juuri mennä keväänä, kevätsäällä heleällä, oli ihmiset nuo tomerat sen maalanneet ja ehostaneet uuteen kuosiin ehompaan. Kaunis, ylen kaunis kotikirkkoin tää. Juuri sopivan oloinen mielestäin miun. Juuri sellainen joka kutsuvi kulkijaa kuulevaista, kyläntietä verkalleen askeltuvaista.

2014.12.27.%20Lapinlahden%20ortodoksinen


Astuin likemmä kirkkoa tätä, kuljin oville kutsuville. Kunne saavuin avoimin mielin - kirkkosaliin ihmeellisen ihanaan. Ihmetyksein ol suuri kuin on ihanainen kirkkosali tää. Miten voikin olla kaunis näin? Sali tää, kodikas ja kutsuvainen, tervetulleeksi toivotteli lämpimin sylin kulkijan kummajaisen, oudon tuon empiväisen. Tulokkaan uuden untuvaisen.

Sali tämän avaruus "löi ällikälle" tällaisen tsasounasta pienestä, kotoisan tuttavallisesta, tulijan. Tulijan joka on vain ohimennen joskus käynyt kirkoissa suurissa, maailman avaruuksissa... Sali tää on - ei liian pieni ( mahtuu kirkkokansa sisään tähän ihanaiseen ) mutta ei liian isokaan ( ei ihminen tää pieni häviä salin suuruuden tuomaan "torin avaruuteen" ) - juuri sopivainen kuulijakunnalle tälle.

 

2014.12.27.%20Lapinlahden%20ortodoksinen

Ja nuo ikkunat: kuka kumma on keksinyt näin kauniin ratkaisun ikkunoihin näihin? Akkunat nää kun rauhoittavat kauneudellaan salin tunnelmaa tätä päästäin kuitenkin auringon tuon armahan valonkajon sisälle kirkkokansalle tälle, rukoilevalle ja palvelevalle. Kuin ne ovat kaunis lisä, kaunis koriste saliin tähän!

 

2014.12.27.%20Lapinlahden%20ortodoksinen

Kiitos teille, kirkon tämän laittajille. Kiitos tunnelmasta kutsuvasta, kodikkaan lämpivästä.

Kotikirkkoon tähän on ihana tulla uudelleen.

 

( Kuvani nämä tässä ovat eilen auringon viimesäteissä napsimiani. )