Kaiketonna, ja kanamunattominakin jos niikseen halajaa.
( Olen kirjanut tään ohjeen tänne muinoin kertaalleen, muttas haittaaks se jos kirjaan uudelleenkin... ? )


127504323_291334155534345_28356166645964

200g kuivattuja luumuja +
sopivasti luumujen liotusvettä
( jotahin makeutusta/sokrua jos haluat... )
- Laita luumut likoomaan veteen silleensä ettäs ne juuri ja juuri peittyvät ja pystyvät siinä "turpoamaan" ja pehmiämään.
- Blendaa luumut soseeksi pienen määrän liotusvettä, kera.
- Lisää luumusoseen sekaan makeutus/sokrua jos haluat makeutta mukaan...

1,5dl pottuhiutaleita ( glutonna, maidotonna, sokeritonna, hiivatonna.... )
1,5dl kylmää vettä
200g kasvis-leivontamargariinia
n.4-5dl Viljatuotteen vaaleaajauhoa

- Laita pottuhiutaleet turpoamaan kylmään veteen.
Turpoaa, likoaa, nopsaan.
- Sotke sekaan notkistettu margariini ja jauhot.
Jauhoista katso milloin niitä on tarpeeksi; älä tee taikinasta liian kovaa, muttas älä jätä liian löysäksikään. Tiedät kyllä milloin on paree.
- Laita valmis taikina vaikkas tuorekelmun sisään tahi kannelliseen astiaan toviksi jääkaappiin kymettymään ja asettumaan.
Älä pidä sitä siellä liian kauan sillä taikina tää kovettuu ihan kivasti...
- Ota taikina kylmästä, leikkaa siitä palanen kerrallansa käsittelyyn, leivottavaksi ja laita loput takaisin kylmään vuottamaan.
- Kauli taikinanpalanen levyksi.

127217043_211970317031358_32294039598097
 
Painele siitä jollahin pyöriällä astialla ( mie tein nyt ihan tavan luomalasilla saaden 19kpl torttuja näitä - tahi torttutaikina-muotilla ) torttupohjat.
Nosta torttupohja leivinpaperiselle leivinpellille.
Tästä taikinasta tuskin saat taiteltua torttu-torttuja sillä taikina on aikas muree...?

127278209_4721714607900541_1189933385021
 
- Aseta pohjan päälle, keskustaan, luumuhilloketta ja voitele tortun reunat ynpäriinsä kylmällä vedellä vaikkas sormenpäällä sivellen.

127157333_687085702179556_30703674425630
 
- Aseta toinen torttupohjan ynpyrä edelleisen, luumuhillokkeisen, pohjan päälle ja painele ne sormillasi reunoiltaan yksiin kiinni.

127078032_415261729499960_84591961929611
 
- Voitele kananmunalla ( jos haluat tehdä kanamunattomat, niin et menetä mitään jos jätät voitelemati - tahi voseki vaikkas vaine vedellä ) pintaan kaunis väri...
- Paista kiertoilmauunissa n. +200-220´C kunne valmista tulee.

127217026_651590185722670_22979877358613

   Tein nämä joulutorttuni nytten tavallisella juomalasilla jonka halkaisia oli 6,4cm sisämitoiltaan.