...oivan ohjeen löysimmä - ja teimmä:

2020.3.3.Normi%20suklaiset%20ja%20sokeri

4 knanmunan valkuaista
2,5dl käyttämääsi sokrua
1/2tlviinietikkaa ( käytin omppuviinietikkaa )
-----------
n.175g käyttämääsi suklaata
----------
n.25-50g käyttämääsi suklaata
1dl VAHVAA kaffia
1dl käyttämääsi sokrua
2 kananmunan keltuaista
300g leivonta kasvisrasvaa
4-5tl käyttämääsi sokrua

Marengit:
- Erottele valkuaiset keltuaisista vatkauskulhoosi/astiaasi.
Laita keltuaiset talten - tahi ainaskin kaksi tsipaletta niistä!
( vaikkas jääkaappiin kannelliseen astiaaan, tahi sit kannettomaan: ripotelyy hiven sokrua yllensä niin eivät kuoretu niinkään... )
- Ota ja vaahdota valkuaisia yksistään muutamia minuuteja.
- Lisää sokeri pikku hiljaa kaatain valkuaisvaahdon sekaan jatkaen koko ajan vatkantaa.
- Kun alkaa tuntumaane ttä vaik kulhosi kääntäsit ylös alaisin ilman vaahdon sieltä lattialla tippumati, mittaa etikka ja puottele pisara kerrallaan vaahdon sekaan - vatkaa koko ajan.
- Laittele aikaan saamasi vaahti pursotin pussiin tyllan kera... ja pursota vaahdosta haluamasi kokoisia marenki-kakkusia.
Mie sain tästä varmahan ( en laskenut ) jotahin 80-90kpl yksittäistä marenki-kakkusta.
- Paita kiertoilmauunissa n.+110´C noin tunteroinen. Vältä luukun turhaa luukun aukaisua; älä kuiki uuniin vähä välleen!
- Sammuta uuni, avaa uunin luukku hivenen raolleen/auki ja annea marenkien olla viel uunissa kunne uuni on kokonansa jäähtynyt.
- Nosta jäähtyneet marengit poies uunista.

Välityöt:
- Sulata se n.150-175g suklaata ja...

88109470_2770483529713152_43931764433920

- ...tuikkaa jokaisen marengin "persuukset" sulaan suklaaseen ja asettele toviksi ( suklaan ) kovettumaan vaikkas kuvani tapaan ritilälle.

Pusut:
- Sulata loput suklaasta. Jätä jäähtymään.
- Keitä vahva kaffee. Lisää sekaansa sokeri. Sulata ja jäähdytä seosta tätä. Lisää sekaansa keltuaiset; vakaa käsin seos tasaiseksi.
- Pehmitä kasvisrasvaa hiven mikrossa.
Lisää sekaansa sokrua jotahin 4-5tl.
Vaahdota VALKIAKSI vaahdoksi.:
- Lisää rasvavaahtoon jäähtynyt kaffee-seos ja vatkaa jatkuvasti.
- Lopuksi pläjäytä sula, jäähtynyt, suklaa seoksen sekaan.

- Laittele täyteseos pursotuspussiin tyllan kera, tahi jos et halua pursotella niin työskentele vaik teelusikalla...
- Nouki marenki kerralan kopraasi, pursota täytettä suklaiselle pinnalle, nosta toinen marenki ja painase täyttehen päälle = pusu on valmis.

2020.3.3.Normi%20suklaiset%20ja%20sokeri
 

   On muuten he-le-kat-tin hyvää!
Makuahan voit sitten muutelle mielesi mukaan;
mansikkaa, salmiakkia, marjoa, yms..