Tänään tuo "aikakone" tuolla naamataululla heitti eteeni tällaisen tekstini täsmälleen kahden vuoden takaa kun asustin viel Majassani Matalassa: 

   "Tähänkin sitä tarvittiin mies!!

   Eilen ehtoolla saunaan könytessä huomasin kuis ilmastointikoneeni ohjauspaneli ei ota käskyjä vastaan. No, mie nokkelana tyttönä kopasin ja irrotin pistokkeen seinästä irti - josko ois joku kosketus-härö? Eikä mitä; eihän se siitä toennut! Pyöri vaine tasasen tappavaa vauhtiaan mut käskyilleni oli mykkä ku muuli. Kävin kuiteskii saunassa - akkunat auki. Nukuin yön yli pohtien asiaa...
Aamulla jälkeen kukon laulun tekstasin ystävälliselle naapurin sähköhlö:lle (ei siis nykyään sähkömies - vaan hlö., vaik nyt hän sattuu kaks´lahkeinen olemaankin...) ja kyselin josko hän kävisi avittelemassa. Ei mennyt aikaakaan kun kopsuttelevii oveani, astuvi tupaani.
Siinä me kahteen Pekkaan sitten sitä hämmästeltiin, kummasteltiin. Tuumivi hän jokko käyttäisin jota-kuta LVI-hlö:ä paikalla sillä menee hänen alueensa ulkopuolelle jo tälläinen homma... Mutta kopastaampa vielä yksi juttu ensin...
Hän otti töpselin pistokkeesta irti - ja laittovi sen kohta takaisin. Mie kuikin ohjauspanelia kaapin sisältä ja ka kummaa: se TOIMI!

Nyt muuten kyrsii! Jumankekka et kyrsii! Siis onko elektroniikkakin nykyään sellaista että se vaatii miehen kosketuksen ja käskyn ennenkuin se suostuu pelamaan! Voi elämän-kevät!

T: Taijan kasvattaa munat itelleni!"

   

   Ja ka kummaa täsä mennä ehtoona sitten taasen täällä Majassani Mahtavassa kävi miulle näin:

   Jatkaakseni tätä ÄLYTÖNTÄ maailman menoa mihkä MIESTÄ tarvitaan:
   Eilen ehtoolla hävisivät sähköni olemattomiin... Selvisi että se oli miun asuntokohtanen vika syystä että oli ukkosta ilmassa!
Ja että tämä saatiin sitten kuntoon ja ennen kaikkea TODETTUA että näin on - siihen tarvittiin huoltoMIES paikalle! Siihen että hän kävi tuolla taloyhtiön pääkeskuksessa kääntämässä yhden pois päältä lähteneen navikan takaisin päälle: virran kulkemaan!
Siitä kiva huoltomies että näytti sen nyt miulle jotta ensikerralla tiedän mitä "namiskukkelia" pitää hivenen hipasta et osaan sen itte "korjata" ( ei nimittäin ole eka kerta kun tään teki miun huushollillein! ) - kuhan vain olisi sinne huoneeseen itelläin avainta... meinaan et sinne ei pääse kun "harvat ja valitut" avaimillaan menee... P-AS-KA! Moiseen juttuun tarvii siis MIESTÄ ( sattumoisin kyseisen oven avainten "haltijat" ovat mies-puoleisia ) paikalle vaik toi nyt ois vaik ite silmät ummessa tehtävä hommeli.

T: Toivonsa menettänyt munaton NAINEN.