Gluteeniton, maidoton, sokeriton, hiivaton.... ton, ....ton....

375g leivontakasvisrasvaa
5dl Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta
2-2,5dl Viljatuotteen vaaleaa glutenitonta jauhoseosta
3tl leivinjauhetta

1,5l mustikoita
4,5rkl perunajauhoja
( 1,5dl jotain sokeria jos haluat sokrua käyttää.... )

- Sulata rasva pehmeään muotoon - ei täysin juoksevaksi.
- Lisää kuivat aineet sulan rasvan sekaan ja sekoita taikinaksi.
- Muotoile puolikkaasta taikinasta kukolle pohja ja reunat suoraan voideltuun vuokaan tai irtopohjavuokaan johon olet laittanut leivinpaperin pohjalle ja voidellut sen reunat.

001.jpg

- Sekoita mustikoiden sekaan perunajauhot ( + sokeri ) ja kumoa ne vuokaan muotoilemasi kuoren sisälle
- Ota jäljellä olevasta taikinasta pieni palanen taikinaa kerrallaan käteesi, litistele se käsiesi välissä ja laita tämä littana palanen kukon kuoreksi. Sitten seuraava pala, ja seuraava....
Katso että kuoreen ei jää reikiä vaan että se peittyy kokonaan tasaisesti.

012.jpg

- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne kypsän kukon tuoksu käy lävitse huushollisi

025.jpg

- Kun otat kukkosen tämän lämpimänä uunista ulos ja se on hivenen ennättänyt jäähtyä ni kiertele kukkosen reunat vu´uan sisältä ympäri vaikka tylpän veitsen avulla jotta saat kukon irtoamaan vu´uan reunasta nätisti sitten kunne sen huomenissa ( tahi kunne kukko on tarpeeksi jäähtynyt ) avaat tarjottavaksi.
- Mutta jos vaine suinkin maltat niin anna kukon jäähtyä rauhassansa paistovu´uassaan yön yli jääkaapin viileydessä ja sitten vasta...

033.jpg

...aukaiset sen nätisti isolla leikkuuveitsellä leikaten spiviksi annospaloiksi.
- Lämmähytä vaikka mikrossa tahi uunissa palaset ja tarjoa marjamelban... jonkin jätskin, kretan... kera - mikä parhaimmalta tuntuu.