...Pienellä Punaisella-pirtillä tänä pänä.
LIISA-MUMMERON OMPPU-POMPPU-PIIRAS.
4kpl suurehkoa omppu-pomppua
2tl Ceylonin kanelia
2rkl Maizena-jauhoja
loraus sitruunamahua
150g leivonta kasvisrasvaa
(3/4dl käyttämääsi sokrua - ei välttis tarvii ollenkaan )
3dl Viljatuotteen vaaleaa joauhoa
0,5dl vettä
- Kuori, pilko, omppu-pomput.
- Lorauta sitruunamehu omppuin ylle, lisää kaneli ja Maizena. Hämmäytä sekaisin ja jätä maustumaan.
- Pehmitä hiven rasvaa, tahi ota jo edeltäkäsin huoneen lämpöön pehmiämään.
- Lisää muut ainekset rasva-sokrun sekaan ja vaivaa taikinaksi.
- Taputtele taikina ( n.2/3osa taikinasta ) joko voideltuun tahi leivinpaprulla vuorattuun paistovuokaan ( miulla n.23cm halkaisijaltaan ) reunoja myöten.
Tahi tee pieniä katettuja piiraita; sain tästä 6kpl piirasta.
- Kumoa/laita tahi asettele omppu-pomppu-palaset vuokaan taikinan keskelle ja...
- ...kaulihhe päällinen jauhotun leivinpaprun päällä "levyksi" sekä nosta/kumoa sitten tämä kansi piiran ylle jonka taikinaiset reunaset olet ensin vosekkinut kylmällä vedellä sormin: tarttuu päällinen paree kiinni reunoiltansa.
Tai pienissä piiraissa taputtele jauhoisin käsin käsien välissä ohut kansipäällinen, asettele se piiraan päälle ja tiivistä reunat kiini pohjallisen reunoihin.
- Jos jääpi taikinaa ylitse ni tee siitä haluamiasi kuvioita piiraan tään ylle, ja pistele sit viel lopuksi haarukalla "hengitys"aukot piiraan pintaan. Tahi paistele siltäänsä levynä; saat keksimurenta vaikkas "juustokakun" pohojaksi.
- Paista kiertoilmauunissa +180´C n.vartti ja sitten viel +160´C noin tunteroinen.
-------------------------------------------------------------------------------------
Tein tuota taikinaa kolminkertaisen määrän jotenka tein siitä pieniä piiraita yhteensä 12kpl ja sitten lopusta taikinastaan tein tätä muru-keksimurenta jonka käytän joskus johkin juustokakun/kakkujen pohjamureneksi;
----------------------------------------------------------------------------------------
VEGANINEN KAKKUPOHOJA.
2dl nestettä ( käytin vettä )
n.75-80g leivonta kasvisrasvaa sulatettuna ja jäähdytettynä
1dl käyttämääsi sokrua ( laittelin Erytritoli-sokrua )
2dl gluton ( tahi tavallista ) jauhoa
1dl maissitärkkelystä ( useimmiten Maizzena-jauhoja )
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
- Nesteen sekaan kuivat ainekset ja sitten jäähtynyt rasva.
- Anna hivenen aikaa turvota jos käytät gluton-jauhoja.
- Kumoa taikina leivinpaperiselle ja reunoiltaan rasvattuun kakkuvuokaan - käytin halkaisijaltaan 16,5cm vuokaa.
- Paista +180´C kunne valmista on.
---------------------------------------------------------------------------------
KAIKETON KAKKUPOHOJA.
4kpl kananmunia
samaisen vetomitan verran jauhoja joissa yhteensä on....
gluton vaaleaa jauhoa,
nyt laittelin hivenen pottujauhojakin,
2tl leivinjauhetta
1kpl banaani soseutettuna makeutta tuomaan
- Vatkaa kananmunat kestäväksi vaahdoksi.
- Sihtaa sekaansa kuivat ainekset.
- .... ja sitten soseutettu banaani.
- Kumoa taikina leivinpaperiselle ja reunoiltaan rasvattuun kakkuvuokaan ( käytin tässäkin 16,5cm vuokaa ).
- Paista +180´C kunne valmista on.
Kommentit