Kaiketonna.

11.jpg

2kpl kananmunia
1/2dl Erytritoli-sokrua tai muuta vastaavaa imelää...
4-5dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
3tl leivinjauhetta
sopivasti kaardemummaa
50g kasvisleivontarasvaa pehmitettynä
2,5dl riisimaitoa tai muuta nestettä
-------------
n.50g kasvisleivontarasvaa
Erytritoli-sokrua tahi jotahin muuta sokrua
Ceylonin kanelia tahi jotahin muuta kanelia
----------------
kananmunaa
jotahin sokrua viel pintaa varten jos halajat
----------------


1.jpg

- Vatkaa kananmunista ja sokrusta kestävä vaahto.
( Voit kirjoittaa vaahdon pintaan sillä vaahdolla vaik´ oman nimesi )


2.jpg

- Lisää joukkoon käsin lusikalla käännellen osa jauhoista, leivinjauhe ja kaardemumma.

3.jpg

- ...sitten sulatettu rasva...
- ...jauhoja ja "maitoa"/nestettä...
- ...sekä kaik´ loput jauhot sekä nesteet.


4.jpg

- Laita pöydälle leivinpapru ja levitä siihen taikina ensin nyttösin.

5.jpg

Kauli kaulimella tahi taputtelyy käsin sitten nämä nyttösten kasat levyksi.
( Itse "jätin" noin 0,5cm vahvuiseksi levyksi. )


6.jpg

- Levitä veitsellä taikinalevylle notkeaa leivontarasvaa...
... ripotelyy mielesi mukaista sokrua ja kanelia.


7.jpg

- Käännä taikinalevy rullaksi leivinpaperia apuna käyttäin ja pilko rulla noin 10kpl Puustiksi.

8.jpg


10.jpg

- Nosta Tillikat leivinpaperiselle pellille ja painase niiden keskelle sormilla "notko".
- Voitele Tillikat kanamunalla ( ja ripotelyy sokrut Tillikoiden päälle jos halajat ).
- Paista Tillikat kiertoilmauunissa +180´C kunne ovat kypsät.
Kypsyyden tunnet pohjasta tahi sit tuoksusta joka leijailee lävitse tupasi.