kertauksena nimikkeellä "kertaus on opintojen äiti". 

   Eilennä olivat Kaikettomat Siemennäkkärit ensin:

82823615_2983328708367182_10677673569875

5dl vettä
2dl maissijauhoja
1dl hirssijauhoja
1dl sokerijuurikaskuituja
1,5dl auringonkukansiemeniä
1dl kurpitsansiemeniä
1dl pellavansiemeniä
1dl seessaminsiemeniä
loraus extra neitsyt oliiviöllyvä

- Laita kiertoilmauuni lämpiämään +160'C.
- Kiehauta vesi mikrossa täydellä teholla 3min.
- Lisää KAIKKIA ainekset veteen ja sotke sekaisin massaksi.
- Laita kahteen peltiin leivinpapru ja levitä massa ( puolet ja puolet ) pelleille ruokalusikalla tasaiseksi "pelliksi": ei rakosia, ei paksuja kohtia.
- Paista 15min.
Käännä pellit ja muuta peltien paikat sekä...
....jatka paistamista vielä n.45min.
Jos näyttää et kypsyvät nopsemmin, ota poies. Jos hitaammin, jatka paistamista.
( tää taitaa muuten olla yks ja ainua leivonnainen jonka paistan "kellon kera"! )
- Näkkäri-massan viel lämmä ollessa uunista noston jälkeen, jaa pellilliset paloiksi joko käsin taittelemalla tahi vejä veitsellä "siististi" -leipäpalasiksi kuten mie tein nyt näissä kuvain näkkäreissä nyt.


    Sämpylä-pämpylät Kaiketonna:

82410674_806660079848121_802127965069928
 

6kpl kananmunia
2dl Viljatuotteen tummaa jauhoa
3dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
1dl rouhittua pellavansiementä
4rkl Psylliumjauhetta
3tl leivinjauhetta
6dl vettä

- Vatkaa kananmunista kestävä, vaalea, kuohkea, vaahto.
- Napsauta kiertoilmauuni lämpiämään +160-170´C.
- Lisää sekaan kaikki kuivat ainekset perätysten ja...
- ... nakkaa vielä perään vesikin.
- Sotke massaksi käsin käänellen.
- Anna hiven aikaa taikinan turvota rauhassa.
- Nostele ruokalusikkaa apuna käyttäin suoraan taikinamassasta sämpylät pellille haluamassasi koossa.
- Paista kunne valmiiksi ovat paistuneet: hiven väriä pintaansa saaneet ja sopivasti kumajavat pohjasta kun sieltä nakuttelet.

- Halutessasi mausta jollahin; vaik perin suomalaiseent tapaan suolalla  ... tai fenkolilla, kuminalla, persiljalla, siemenillä....


82315427_2680091525606030_35043306207277