2015.9.13.%20Aitalle%20peltikatto%20%285

... - Jumalan pelikenttä.": on joku ihminen todennut joskus, muttas kun en muista milläskä ettäs kuka. Sorgy.
   Samoin tosin voinen todeta ettäs tää ihmis-poloinenkin on kyl ihan yhtälailla jonkun "isomman" pelikenttä sillä väsy voitti tämän Mummeron eilennä ehtoolla ihan kunnon aikaan. Petiini, vällyin välliin lämpimiin, kömmin siinä ehtoon yhdeksän ja kymmenen välissä. En vaine voinut mitään; simmuja painoi jo niin kovin.
No, eihän siinä mitä. Kun nukuttaa niin nukutaan, muttas sitten kun ajattelee, ettäs se olikin sen noin 2,5h, se mitä unta unenomaista sain "kaaliini" tähän, niin johan alkavi ajatukset mylläämään ettäs mitä nytten, misä vika? Mummerossa täsä vahi jossain Ylemäsä?
   Ei, en mie oikeestaan ketään "Ylempää" "syyttele" vaan tiedän, ettäs jaa-has, sitä on taasen tultu tähän vaiheeseen tätä biologista rataani miun.
Kääntyvät ns. nesteet, ja siin sivussa hormoonitkin jotka sitten ovat ns. se viimoinen tikki joka tään aiheuttaa, kehossain "kallellensa" tiettyyn suuntaan ja sekös sitten valvottavi. Ihan näin muutoin vaine, jos ei oteta nyt mitään menkka-jutskia sen kummemmin tähän esille ja asiaan liittyväksi. Vaine vain yssin ja kertaisesti tää sisäinen habitus ruumiini tään sisuksissa. Ne nää kaik ruumiilliset toiminnot vaine elävät ns. alkuperäiseen elikkäs kuu-rytmiin, mukaan.
   Se on nimittäin taasen kahden yön/päivän jälkeen täysikuu ja sehän se on se ihan oikia syy tälle "kuun ulvonnallein". Se on vaine niin, ettäs kun ihmisestä on isoin osa nestettä, vettä, ja kun se tuo Kuu-Ukko Taivahankannella saapi tään Maapallomme mahtavaisen, tään Telluksemme stallattavaisen, vedet ( meret; vuokset ja luodet - nousu- ja laskuvedet ) liikkeelle, niin niin se saapi ihmisen-kuvatuksenkin sitten elämään samallalailla kaikkineen nesteineen, ja hormooneinkin.
   Se vaine vaikuttaa meihin, minuun. Ei siitä ylt´, ei ynpäri, pääse. Toiset meistä vaine reagoivat hivenen enempi kuin toiset. Ja toiset eivät sitten mitenkään.
Isse olen tainut pitähän simmuin, jottas meikä likka on sorttia joka reagoi etenkin näin syssyisiin enempi kuun vaihteluihin kuin esim. keväisiin tahi muihin vuodenkierron kuihin.
   On se tää ihmis-polon elämä yhtä.... no, persiistä. Missi, oi missi, pitää nenga näin olla Kuu-hullu? Missi ei voisi olla "hohkaamati" moisen "molluskan" perähän ja olla sekä eliä ihan "normaalisti"?
Ois se kiva ehtoolla laitella itsensä vaateriin ja sitten aamun tummien tunteroisten ( nyt on pimiää edelleen tuossa viel viiden-kuuden korvilla ) aikaa löytää itsensä sieltä samaisesta paikasta - hyvin nukutun yön jälkeen. Aivan kuten ns. normaalitkin ihmiset...
Jep, jep: "Tasan eivät käy onnenlahjat."; päällä Maapallon tään.