Hyvää, raikasta huomenta Armaat Lukijain miun!

99127674_259638875151278_758573131647418

Pläjäytämpäs nyt tähän aamuun ekaksi kuvaksi tällattiis aamusen-vihiriän, aamusmoothieni kuvan. Tästä se taasen päivä uusi lähtee käntiin - eiks vaine lähdekkin!
   Olipahan onni vaine ettäs tajusin ennen tänne lähtöäin kysäistä isäntäväelta jotta onkoo asunnon kyökissä blenderiä? Ei ole, jotenka kannoinpas ( tai siis Hepo Hopiainen kantoi ) mukanain omani. Saan näin nyt jokahinen aamu aamun käyntiin tälla viher-smoothiellain. On "laakista- raikasta" nasun täydeltä. Jaksaa touhuta taasen muutaman tunteroisen tään voimalla.
 
   Yön aikaan hokasin notta olisi pitänyt niin ikään kotoa kantaa mukana jonkinlainen päähine. Rupiaa olee tuo naamalisto sen verta punakka kohta ettäs tietää olleensa Aurinko Armahan kera tekemisissä. Tosin ei miulla kotonakaan päähineitä kyl ole olemasakaan... No, muttas, jos sitä huomenna vaikkas jotahin, täältä jostahin, löytys kun arki alkaa ja liikkeet aukiaa. Joko Luodolta tahi mantereelta sitten? Vaikkas sellainen "Isoäidin olkihattu"?
Rasvoja kun en käytä... ne allergia-sellaisetkin kun tuoksuvat ( klyyvari "kiittäisi" )!

   Senkin sain tuta nytten yöllisen aikaan ettäs....
Muistatte varmahan kun tänne Luodolle tultuain tilasin vahingossa tavallisen pizzan ja söinkin se myös ajatuksella "antaa mennä nyt kun kerta ryhdyin" puuhaan moiseen?
Tämänkin sain tuta eilennä "nahoissain".
   Olen ajatellut että ajatus on tuolla "korvien välissä"; kierrän gluteenit. Ajattelin että se on vain päähän pisto, ja silleensä... Kun nyt vain päätin näin.
Eipähän se menekkään niin.
   En kerro suorasanaisesti teille Armaat Lukiain miun mitä tapahtuu/on tapahtunut, sillä saattaisi mennä ns. ruokahalut teiltä mutta vihjaan kuiteskin että suolistoin tuta moisen "urakan"! Ei, ei tykkää olleskana. Rankemman kautta, siis oikein rankemman kautta, menhään.
Näinpä sitten muistan tään varmaankin iki-kuun-päivän ja taatusti kierrän iellehen kaiken gluteenin! Kaiketonta - kiitos!

   Tänä pänä, jos suunitelmain olisivat pysyneet paikallaan, olisin menossa Keskiniemeen. Muttas eilennä jutellessain paikallisten kera tuolla nettisfääreissä muuttuivat suunnitelmain nuo hivenen toisehen suuntaan.
Teenkin tänä pänä jotahin aivan muuta ja kassotaan et uskaltaudunko sitten joskus myöhemmin sinne Keskiniemeen; asiaa täytyy viel tutkailla...
   Ei siin mitä jos miulla olisi se eräällä entisellä reissullain manaamani ( kenties muistattekin tään? ), ja toteamani, nelivetoinen, nelitassuinen, ajokki allain muttas kun on tosiaankin vaine tällainen tavan Hepo Hopiainen, niin eipähän taida olla ieti ihan vain mihkä tienpohjaan lähtiä...

   Hivenen päivemmällä:

2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20

   Lähdin rannalle. Ajatuksella ettäs kassotaan mitä tuleman pitää: ei suuntaa, ei määränpäätä, mihkähänlaista. Kunhan vaine menen.
   Meri tuo sininen, aava ja rannaton ensimmäiseksi huikkasi "heit" ja tervetulleheksi toivotteli.
Kuulostelin: "Joo, Kiurut "henkkissä" ovat iellehen!" "Ja - meri, meri pauhaa; ei taidakkaan tulla tuuleton päivä tästä päivästä?" "Ihanaa, vois olla "vaahtokylpy"-päivä tänään?"

2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20

   Käppäilessäin "osui"simmukulmaani maankamaralta jotahin kiiltävää!
Tovin siinä seisoskelin ja yritin saada tajuntaani että mikäs se tää nyt sit on? "Jokin metallinen se on...." "Olisko joltahin jäänyt ns. desinmitta, juomakuppina pidettynä, maanpoveen?"
Tuumailin vaihtoehtoja muutamia, koppasin valokuvan moisesta kiiltäväisestä ja sit kopasin mitä sieltä nousee maan uumenista kun rivasta tuosta vedän? Arvatkaas Armaat Lukijain miun mitä sieltä tuli?
Se on teltan kiinnitysnarun jarru! Siis se ankkuri joka pistetään maahan jotta ei Tuulen Tuiteroiset telttasta vie mennessänsä. Tuossa se vaine nakotti - ja siihen mie sen jätin nakottamaan.

2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20

   "Miekin - kerran ne muutkin.": valokuvanen paikasta josta kuulemen muutkin pruukkaa napata valokuvia.... No, ei ihan mallikelpoinen ( tääkään ) valokuvanen mut idon tallella kuiteskin on...

2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20

    "Poijat bongaa."
    Rannan kasvillisuuden seassa kulkiessain bongasin -murtajalta ihmisiä, ajatellen että siellä onkijoita taasen on.
Halusin mennä jututtamaan ( turvavälin etäisyydeltä ) ja kenties valokuvaamaankin heitä jos luvan antavat?
Otin valokuvan, jututin ja kuulin osasen näistä saapuneen paikalle jo aamutuimaan nelisen aikaan. Kuuleman parasta bongaus- ja kalastuskin aikaa; oli siellä ollut kalastajiakin onkiensa kera siihen aikaan.
Olivat poijat lähteneet reissunpäälle Oulusta ja Iidenistä.
Osa kait päiväseltään, ja osa yöpyen tuossa kärjessä autossansa.

   "Vaahtokylvyssä.":

2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20


2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20


2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20


2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20

   "Kari.":

2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20


2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20


2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20


2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20

   "Elämä kulkee, elämä kantaa..." ... ja murtuu elämän kivikkoiseen sarkaan.

2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20

   "Lainelauta?"

2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20

   Marjaniemi.

2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20

   "Pisku, piskuinen muttas - siellä se on."
   "Maasta se pikkuinenkin ponnistaa" kuten valokuvastain tästä näkyy. Piskuinen männyn taimi. Jopa niinkin ettäs jotankin-ko hiven vijoittunut koska nuin "lahmoo" alimpia oksiaan maata myöten muttas - kasvaa kuitenkin!

2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20

   Rantavehnä - kauneus on katsojan silmissä, ja tää on miusta kaunista. 

2020.5.24.%20aamutuimaan%20murtajalla%20

   "Kotona taasen...."
   Tämä asunto josa yövyn on tosiaankin jokin vanha rannan asunto. Oliko tää luotsin vahi kenenkä, sitä en muista. Eikä sillä väliäkään sinällään ole...
   Kasselen vaine ja ihastelen näitä vanhoja puitteita joita täällä on! Kuten tämäkin, ja monet muutkin, akkunoihin avaajat, lukot, kiinikkeet... tahi miksi näitä hakasia nyt sit kutsutaankaan?
Samaten kuin nuokin porstuan potahin askellusten entisaikojen porrasmattojen kiinnitysrautojen pidikkeet jotka ovat yhä niissä tallessa!
On sitä ennen osattu tehdä!
   Kuten myöskin on osattu rakentaa!
Josko lie olleet rakennukset "lävitse tuulevia" tietyillä keleillä, säillä ja tiloilla, muttas ovat ainakin osaneet tehdä HENKKITTÄVIÄ asumuksia. Toisin kuin nykymaailmassa.
Meinahan ettäs eilennä kun sitä syssyn puolla olevaista varaustain tein etukätehen niin onneksein sain käydä katsomassa erään mökin etukäteen et tokkopa siitä miulle silloin olisi kotia? Kusa menin sisällensä niin olipas ns. tunkkainen olo ja tila. Hyvä jos henkkevä sain! Ei ns. kierrä, ei pierrä. Ei, siellä ei vaine voi olla. Käväistä korkeintaan.
Näinpähän onni onnettomuudessa taasen ( tään viru-kauden "ansiosta" ) oli mahdollisuus saada sitten aivan toisenlainen vaihtoehto asumuksein. Sain yhden toisen, tällaisen vanhan rakennuksen, huoneen itsellein varaukseen. Siellä oli ilma ja tila jo ihan toisenmoinen; vanha kun on alkujaan se rakennus ja sitten sen jälkehen ei ole turhan tiiviisti "tilkitty" sen puitteita kasaan. Hyvä jutska!