...lähtökuopissain alkaisin olla jällevän.


118888636_313820056348558_41978279615397

   Niinkin jopati ettäs sovin jo kukkasieni kastelijakin/kastelijatkin valmihiksi, kera kasteluohjeiden "valjastettujen", merkattujen. Toivossa-suuressa-väkevässä, käteni kyynärpäitäin myöten ristissä, toivon suuresti ettäs henkkissä pysyvät Raukka-Parkain nämä. Ei sillä etten luottaisi kastelijoihin näihin, ettäs epäileisin heidän taitojansa, tms., muttas kun nämä ovat miun PIKKUISENI vaikkas näin isolla tään nyt kirjaankin tähän tekstiini... Muttas kun nämä ovat pikkuisiaini ISOlla merkityksellä!
   Tosin nytten täsä funtsin ettäs mitä itua onkaan miun pidellä kukkaisia moisia paikallansa, vasiten näinkin paljoa tsipaletta, kun kerta näitä en aina voi itse hoitaa koskapa vällehen poiessa pruukkahan olla? Eiköö oisi viisasta lempata koko kasti, Alli Hopa, pellolle ja ilman olla? Ei, ei ole. En vaine osaisi olla ( ainakaan äkkisiltään ) ilman kukkasia minkäänmoisia! Olisi se aikas "hollintalli" tääkin huusholli jos, ja kun, ei olisi kukkasen kukkasta millään akkunalla - tahi muuallakaan paikassa-joka! Kaikki näkyisi mm. ulos akkunoittein näiden lävitse - ja josko miekin sit ulos näkisin, muttas ei, ei se vaine olisi kivaa. Sitten pitis pidellä kaikenmaailman verhoja peittäviä akkunoilla, säleverhoja vedellä eteen tahi peräti kiini pitää alvariinsa! Yäk!


 118981346_319316825801650_88748039445117 

   Pakkade, ja pakkade. Pikku hiljaa, lävitse tään päivän olevaisen.
  Hokasin tuossa ettäs ( kuten ne nuo muoskain mukelot miuta aina "soimaavat" ) Mummerolla tällä aikas tumma-voittoista on tää kimpsu-kampsu kasanen. Jokunen sinnikäs valopilkku yrittää tuolla seassansa loistella kaikin voiminsa muttas taitavi aikas totallisesti hävitä mustan-puhuvalle värisuoralle tälle.
   Mietin mitä mukaan?
Petivaatteet ainaskin, sillä eihän tuota tiedä aina mihkä päänsä painaa...?
Lääkkeet kaikki! Muuten hukka perii! Allergiset, yms. ensiapuiset Akuutti-avut myöskin!
Vaellusvaatteita - gps:sää en omaa...?
Lavantautiset tanssivaatteet - varuilta - kera kenkieni tanssaavien. Joo.
Vaihtovaatetta - jep.
Ulkotamineet. Säälle kuin säälle.
Vällyä lämmintä ylle laitella sillä jos eksyn pohjoiseen, sil kylmempää on kuin mitä nyt täällä levelillä! Jos eksyn MEREN äärelle - sekin kylmä jo on. Ei lämmä.
Uikkarit? Ei, eivät ole välttämättömyydet. Vasiten kun nuo luonnon vedet jo aikas holotna ovat...
KAMERA! Se meinasi unohtua! Ou! Se on aivan taatusti mukaan otettavainen.
Ja tietty kukkarot, kortit sieltä, yms. ettäs toimehen tulen!
Siteitä... ei. Olen jo ohittanut sen iän - toivossa-suuressa-väkevässä ainakin ajattelen näin.
No, tietsikankin voinen varmahan mukaan kapata; on mihkä ajatuksensa nää ängetä matkain tään varrelta...
   Mitä en siis ottaisi?
   Ja entäs mitä sitten kotiain, tänne Harjulle Humisevalle jääpi? Ei niin mitään. Joten Vorot älkäätte vaivautukoon olleskana; ei täällä ole mitään, mitä mukananne viedä. Ei tietokoneita, ei rahnaa. Ei arvokasta omaisuutta ( arvoesineitä, kultaa-hopiaa, obligaatioita, tietotekniittaa, arvokalustoja, -astiostoja tms.). Itsein rustaamiain, pintojansa hiomia, osiansa vuolumiain ja liimaamiain, talonpoikais ( perus- kantti-kertaa-kantti-mallisia ) -huonekaluja kera räsymattojen; siinä Mummeron tään omaisuus "suuri".
Oikeestaan hyvä näin. Ei tarvitse paljoa päätänsä vaivat mitä teen, kuin "suojaan" omaisuuteni, kun ei yssin kertaisesti ole mitään hallussain. On vaine "tuulen huuhtoma perse" ( elikkäs mie isse ) joka mukaani tietenkin lähtevi kun Reissaaja-Lissiksi muuntaudun...
   Tosin oli täsä perheellisen tyttärein kera jutskaa jotta jos he vaik´ haluavat vanhempina vanhempain-laatuaikaa viettää, tahi "potkia" muoskansa ( nyt jo liki nuorisoa olevaista ) välleen "ulos" huushollistansa, niin Mummeron boxi on heille kyl käytettävissä KOKO tään ajan, millaisella kokoonpanolla tahansa. Siis ettäs jos tuntuvi jotta maisemaa haluavat vaihtaa, ynpyröitään "suutentaa", niin "vasso kuuda"; täsä on piskuinen boxi käytettävissään tään aikaa.
Osaavat olla ja tuntevat paikat nää. Tietävät mitä misäin on, mitä mistäi löytyvi. Petinsä osaavat pedata, ruokansa tehdä. Tosin oli puhetta että kaapit nää tyhjyyttään huutavat jotta jos meinaavat evästää, niin tuokoon eväänsä sit samalla mukanansa...

    Suunitelmat itävät suuret, SUUREN suuret, mielessäin täsä pakkailujain tehdessäin.
Laskeskelen kiloja ja metrejä. Ylen nenga paljon on... Pitkälti pitis jaksaa tällaisen rattiin nukkujaisen aina puotella jos PERILLE asti mieli keretä tiettyyn ajankohtaan mennessä. Tietenkin jos aikaa olisi muttas kun se tuo Ukko-Ylimmäinen nuine sää ja tiloineen omat rajansa näemmä tahtovi laitella; ei viitsisi paljoa vaeltamahan lähteä esim. kaatosatehessa, kun nuita Ilmojen Tietäjien ennusteita katsovi ja niihin suunitelmiansa näitä sovittelee? 
   Mietin ettäs kuis ne toiset jaksavat aina ajaa? Vaikkas vaine ihmiset jotka jostahin Pääkaupunki-city go go:sta asti lähtevät pohjoiseen ajamaan; kuin he jaksavat yhtenä päivänä puotella moisen matkan? Esim. vaikkas Hesa-Kuusamo?! Huh! Miulle kun tinkaa tekevi jo sellainen pätkä kuin koti-Kajaani!? Ettäs sitten viel pitemmälle...?
No, kassotaan. Eletähän ensin päivänen tää, ja sitten yönseutu tulevainen. Aamulla simmuin avattuain - kassotaan mitä tuleman pitää? Kuspo kuljen, mispö menen? Vieriikö virta Mummeron etiäpäin vahi väsyykö välille?