Nämä leivonnaiset jotka tehdään alussa kuin Tuliset tuiskujen Hatut, mut sit loppuin lopuksi keitetään kypsiksi kuin munkit.
Karsiasti on täsä jo viikkoja muutamia tehnyt mielein miun koklata eka kerran elämässäin kuin näitä Churros´ia tehdään; osaanko, taidanko, ja et miltähän ne maistuvatkaan?
Nyt eilennä oli aikaa tähän toimeen tuossa aamutuimaan.
Tein ensin itsellein Kaiketonna ja sitten kotvasen kuluttua ihan normaalein jauhoin ja maidotonna.
Kiersin "vasuin" kera naapurustoin, pihapiirin tään Kulmakunnan, ovesta ovelle eikää kukaan kieltäytynyt ( taaskaan ) vastaanottamasta moisia tuttavuuksia. Eivät olleet hekään ennen moisiin "Churroihin" törmänneet. Jälkikaikuna kuului sitten et ko olivat hyviä.
Hyvä näin - tiedin onnistuvani, jälleen....
n.vajaata 1l kasvisperäistä keitinöljyä
- Kiehauta rasva ja vesi kattilassa nesteeksi - älä sen kummemmin keitä.
- Vatkade kaik´ jauhot ihan vaik´ käsi vatkaimella sekaan vesi-rasvaseoksen. Mahdollisimman nopsaan ja tehokkaasti.
- .... jo lisätä joko yksitellen kananmunan kerrallansa jauhoseoksen mukaan TAI riko kananmunat ensin toisessa astiassa seokseksi ja lisää sitten tätä kananmuna-seosta jauhojen sekaan norona.
- Kunne taikinaisen tään valmihiksi saanut olet niin...
- Kun keitinöljy on sopivanmoista, niin ota ja pursota taikinaa pursotuspussista keitinöljyn sekaan aina pätkä kerrallansa.
- Keitä kunne kypsiä tulee; en todellakaan aikaa ottanut keittäissäin, vaan kunne valmista on, niin nostele päälle paperisen pöydän sit jollahin epelillä - itse toimin nyt ihan vaine tavan ruokalusikoilla.
- ... ja kunne Churros´t jäähtyvät himpun, nakkele ne tään sekoitetun sokru-kaneliseoksen sekaan. Pyörähytä sekaisin ja - nauti!
Täsä sit ne ns. normaalit Churros´it:
Kuten tuonne ohjeeni mitoihin jälki-kirjasin, niin todellakin voinen Kaikettomiin laitella hivenen vähempi jauhoja kuin mitä mie nyt eka kerrallain käytin, jotta taikinastaan tuosta saisi himpun löysemmän.
Ja "vain" siksi, ettäs tulisi löysempi taikina ( kuten normi-jauhoilla on ) ja täten saisi niihinkin Curros´iin kuohkeutta lisää. Saisi ilmavuutta, paksuutta, yms. mehevyyttä - kuten normaalissakin on.
Kommentit