Nämä leivonnaiset jotka tehdään alussa kuin Tuliset tuiskujen Hatut, mut sit loppuin lopuksi keitetään kypsiksi kuin munkit.

17.jpg

   Karsiasti on täsä jo viikkoja muutamia tehnyt mielein miun koklata eka kerran elämässäin kuin näitä Churros´ia tehdään; osaanko, taidanko, ja et miltähän ne maistuvatkaan?
Nyt eilennä oli aikaa tähän toimeen tuossa aamutuimaan.
Tein ensin itsellein Kaiketonna ja sitten kotvasen kuluttua ihan normaalein jauhoin ja maidotonna.
Kiersin "vasuin" kera naapurustoin, pihapiirin tään Kulmakunnan, ovesta ovelle eikää kukaan kieltäytynyt ( taaskaan ) vastaanottamasta moisia tuttavuuksia. Eivät olleet hekään ennen moisiin "Churroihin" törmänneet. Jälkikaikuna kuului sitten et ko olivat hyviä.
Hyvä näin - tiedin onnistuvani, jälleen....
 

Churros´ia Kaiketonna.
 
100g kasvis leivontarasvaa
2,5dl vettä
2,5dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
( näyttäisi et riittäisi hyvin 1,5-2dl:aakin jauhoja )
2kpl kananmunia

n.vajaata 1l kasvisperäistä keitinöljyä
n. 2rkl sokrua sitä mitä pruukkaat käyttää sekä...
n. 1rkl kanelia samaten.

- Kiehauta rasva ja vesi kattilassa nesteeksi - älä sen kummemmin keitä.
- Nosta kattiala poies liedeltä, jäähtymään.

1.jpg

- Vatkade kaik´ jauhot ihan vaik´ käsi vatkaimella sekaan vesi-rasvaseoksen. Mahdollisimman nopsaan ja tehokkaasti.
Täsä jauhoin lisäyksessä seos tää jäähtyy jo siten et voinet sit tään jälkehen ...

4.jpg

- .... jo lisätä joko yksitellen kananmunan kerrallansa jauhoseoksen mukaan TAI riko kananmunat ensin toisessa astiassa seokseksi ja lisää sitten tätä kananmuna-seosta jauhojen sekaan norona.
MUTTA vatkade lujaa ja mahdollisimman nopsaan ja tarpeeksi jäähtyneen seoksen sekaan, jottei kananmunat JUOKSETU!
Voit toki käyttää myös sähköistä vatkainta jos halajat.

- Kunne taikinaisen tään valmihiksi saanut olet niin...
- Laita keitinöljy kattilaan sopivan kokoiseen lämpiämään.
Kunne on sopivan valmista; itse en mittaile lämpömittarilla vaan toimin toisin ( voin neuvoa jos tarvista on jollahin teistä? ), niin aloita keittämällä kypsentäminen.
- Sillä aikaa kun öljy lämpiää valmihiksi, niin laittele silloin taikinainen aikaan saatu pursotuspussiin jossa on tarpeesi kokoinen tylla. Itselläin oli nyt noin 1cm aukolla olevainen.
Tai toimi sitten käsin Churros´it muotoillen.... menee enempi aikaa paistaissa, mut mitäs se haittaa kun ajan kera työskentelee.
- Jep - Sittenpä siis....


5.jpg


6.jpg

- Kun keitinöljy on sopivanmoista, niin ota ja pursota taikinaa pursotuspussista keitinöljyn sekaan aina pätkä kerrallansa.
Helpoiten saat taikinaisen pätkiksi kun saksilla leikkaat siin kattilasi yllä Churros´in kerrallaan poikki tyllan nokalta.
Pruukkavat näköjään "paakkuuntua", kasaantua, ain yhdelle reunamalle keitinkattilaa ( kuten hivenen näkyilee ylemmässä kuvassa tapahtuvan heti kattilaan pätkät nuo saatuain ); ota vaik´ lusikalla ja hämähytä sekaisin. Kyl ne toisistansa irti päästävät.

10.jpg

- Keitä kunne kypsiä tulee; en todellakaan aikaa ottanut keittäissäin, vaan kunne valmista on, niin nostele päälle paperisen pöydän sit jollahin epelillä - itse toimin nyt ihan vaine tavan ruokalusikoilla.
- Laittele johkin pussiin tahi paperiin valmiiksi sokru-kaneliseosa ja....

12.jpg

- ... ja kunne Churros´t jäähtyvät himpun, nakkele ne tään sekoitetun sokru-kaneliseoksen sekaan. Pyörähytä sekaisin ja - nauti!


    Täsä sit ne ns. normaalit Churros´it:

277609621_1346427599168284_8908183943381

   Kuten tuonne ohjeeni mitoihin jälki-kirjasin, niin todellakin voinen Kaikettomiin laitella hivenen vähempi jauhoja kuin mitä mie nyt eka kerrallain käytin, jotta taikinastaan tuosta saisi himpun löysemmän.
Ja "vain" siksi, ettäs tulisi löysempi taikina ( kuten normi-jauhoilla on ) ja täten saisi niihinkin Curros´iin kuohkeutta lisää. Saisi ilmavuutta, paksuutta, yms. mehevyyttä - kuten normaalissakin on.