Eilennä aamusella tumailin mielein sopukoissa askartelevissa, ettäs joskoo tuota - vahi eiköö tuota...?
No, siinä tätä visaista pulmaa mietiskellessäin, ja ajatusta askertavaa aivoillain kotvasen tuumallessain, keitimmä kuiteskin aamuisen kaffeeni ja käyskentelin "pitkin tiluksiain" näitä olevaisia.
Hokasin, ettäs sitä ollahan JO maaliskuussa ja miulla-hin on tätä tällaista valkiaa "höttöä" viel täänkin verta "tallessa"!
"Wau, sentäs - mihkä sitä täänkin kera viel joudutaan....?" "Milloin tulee KEVÄT? kospo se tänne oikein VOI joutua kun tätä tallaista nyt on ja piisaa?" "Vaikkas myydä, antaa ilmaiseksi naapurille....?"

20210318_100417.jpg

Mielessä muistain, ettäs se oli tasan vuosikas sitten tällä levelillä tällattiis;

FB_IMG_1616044566453.jpg

   Mihkä tää Maailmamme Mahtavainen on oikein menossa? Mitä tästä-kin tulee?
Tuleeko, onkoo, sitä ilmastomuutosta - vahi eiköö ole?
Tosin tiedän, tiedän toki; "Vuodet eivät ole veljeksiä keskenänsä", muttas kuiteskin... JA KUKA helkatti sen on  sanonut, ettäs ne ovat juurikin VELJEKSET, ne, joista puhutaan ja joihin verrataan - miks´ ei SISKOKSET?!
( Tänään on muuten, tänään kun skriivaden tätä tekstiäin, TASA-ARVONpäivä, Minna Canth´n päivä.
Mitäs siitä sanotte te, oi Armaat Lukijain miun? Mitä mieltä olette?
Ollakko tasa-arvoinen vahi eiköö olla?
( minkä suhteen tasa-arvoinen; sukupuoli, arvo, suku, heimo, uskonto.... jne..? )
Ollakko erilainen vahi eiköö olla?
( miten ollaan erilaisia toisiimme nähden? )
Milloin, miten, missä, ihminen on/voi olla näitä - vahi eiköö koskaan, mitenkään, missään?
Elikkäs oletko tasa-arvon kannattaja vahi onko tilannetta, paikkaa tahi aikaa, jolloin olis kiva olla "mies" tahi "nainen" paikallansa?
Itse en näihin vastaa pitemmän kaavan kautta sillä tästähän riittäisi "tarinaa" vaikkas kuin. Vastahan vaine:
"Haluan uskoa tasa-arvoon JOKAISESSA asiassa, ihmisessä, eläimessä, jutussa - kaikessa.
Ja haluan sitä itse edesauttaa sekä toteuttaa tahtoni, vointini, mukaan. Piste." )


   Kaffeeni litkittyäin, kotvasen tuumattuain, tulimma johtopäätökseen, jotta eihän tuo ota, eikää anna, josko koklaan?
Ainahan jo se tuntuu jo menomatkallain etten jaksa, on mahdollista kääntää Hepo Hopiain turpa takaisin kotikonnuille näille ja "palata juurillensa" takaisin - eiks olekkin? 
Kuka siitä miuta moittisi? Vasiten kun en kellekkään kertoille ennen lähtöäin, notta nyt sit menhään...?
   Kimpsut-kampsut rötkyilijän kasahan ja ei-kusta-vaine; menoks, sano Annie Lenox!

20210318_112045.jpg

   Nyt ei ollut/tullut "pedon lukua", muttas tulipahan vaine aikas kätsä lukema kesken matkain tään.
 Muisteleisin ettei ole kovinkaan kauan ( jokunen viikko, korkeintaan pari ) kun ne nuo pedonluvut koristelivat koelautaani tätä ollen silloin 116 666km. 
Jotenka jos osaan laskea yhtään Ojalan laskuopin turvin, niin se on sellattiis noin tonni per tää välille jäävänen aika. Ja siitä sit tulee sen noin 24 000km per vuosikas ( ylle-alle ) jos entiseen tapaan "hurjastelen", Reissaaja-Lissinä reissaden. Menikö "väärin"?

   Kurvade hakia Sukumme Mummon kyytiini. Sitten mökillemme, notski tulille ja paistade makkarat sekä leipäset kunpaisellekin meitille - kulauttaa termaristain kaffeen kera "alas mennä ökkyytti".
   Siin sit notskin tuon loppuun palamista vuottaissa valokuvasin sen minkä "rahkeeni" antoivat. Sillä se oli vain meikä Mummeron taivuttava "suuremman ejessä" kun kävi kesken valokuvauksein ilmi ettei käteni oikia suinkaan viel mikään "teräs" ole, ei suinkaan!
Vaik´ mie kuin vasentain petrasin ja siihen enempi tukeuduinkin, oikialla vaine ns. ohjaten ja sit painikkeesta painasin, niin eihän se jaksanut pitkää tovia yhtä kyytiä. Kaski piskuista tovia vaine sainen aikaseksi ja siihenpä ne sitten jäivät, ne kuvauksein tältä reissultain eiliseltäin. En edes tulomatkallain viitsinyt yritelläkään matkanvarren kuvaamisia-mitiä. Jep, jep. Kun ei jaska, ni ei jaska - vielä. Usottava se on.

   "Räystäät tippuvat." - tähänkin tapaan: ei ränniä katon räystäällä jotenka kaik´ mitä sieltä alas tulee, tulee sitten alas kevään kera täl viisiin;

2021.3.18.%20Kest%C3%A4%C3%A4k%C3%B6%20k


2021.3.18.%20Kest%C3%A4%C3%A4k%C3%B6%20k


2021.3.18.%20Kest%C3%A4%C3%A4k%C3%B6%20k

   Tuolla, tään jääpuikon sisuksissa, on ihania pieniä kuplia, pisteitä, viivoja, yms..

2021.3.18.%20Kest%C3%A4%C3%A4k%C3%B6%20k

   "Kimuranttia elämää." - yllä ja alla.

2021.3.18.%20Kest%C3%A4%C3%A4k%C3%B6%20k


2021.3.18.%20Kest%C3%A4%C3%A4k%C3%B6%20k


2021.3.18.%20Kest%C3%A4%C3%A4k%C3%B6%20k

   "Päivän Sydän."
   Mie sydänten bongari...
Löysimmä päältä hangen valian jonkin jälkeensä jättämän jäljen ihanaisen ( mie se ollut! ) ja ikuistettavahan se heti-miten oli!

   Sittenpä Mummo Sukumme kotiaan ja mie... pistäydyin viel paikallisella kirpparilla ja satuinpas löytämähän sieltä "tulijaisiksi" Humisevalleharjulkle ihku-ihanaisen, vanhan...

IMG_0045.jpg

... Arabian posliinisen kaffeesuodatinsuppilon!
Voi tätä ihanuutta! Nyt miul on sitten tällainen... tällainen - suppilo josa on noi REIJÄT pohjassansa!
Nyt mie voinen sitten Pesiäisen tultua tehdä issellein ( sillä tää on tällattiin yhden hlö:n kokoa, tää, eikää mitään "perhe-mallia" ) PASHAA täsä! Wau! Enää ei tarvihhe viritellä mihkään keittiön sihteihin ja/tai kaffeen paprellisiin/muovisiin suodattimiin Pashaa valumaan. Hyvä mie!

   Kotona; eilennä jo iltapäivällä ja nyt täänään, täsä, nyt.
   Tulemana-loppu se ettei kätein oikia kestä viellä ajamistakaan moista, ei. Se toi ajo tunteroinen yhtäkyytiä on sille liikaa viellä vaik´ mie sitäkin suoritin entiseen tottumukseeni ( täsät olen pakissut aikaisemmin, tästä vasemmalla kädelläin ajostain! ) mukaan enempi vasemmalla kuin oikialla kädelläin.
Tosin "osa-syyllinen" kiputilaani moiseen lie sekin, ettäs juurikin eilennä tiputin sit poies taasen yhden päiväin kipulääke-tabustain jättäin jäljelle enää vaine ehtoisen oton myöhäisen ennen maate menoain?
   "Mitä tästä opit lapsi, sinä harmajapäinen?"
No, jottas: "Älä kuuta taivahalta kurokota.", "Älä itsestäsi liikoja luule." jne., näitä vanhoja fraaseja käyttäin ja tietenkin, niin, tietenkin heti näin negatiivisesti ajatellen... nyt....
Mitähän se olisi positiivarisena, jos positiivarisena ajatteleisinkin... Löytyykö heitä, sanoja viisaita näitä?
"Hiljaa hyvää tulee."? "Vuota, vuota, vaine - kyl se...", ei kun; "Lopussa kiitos seisoo."! Elikkäs vuotahhan vaine nyt viel tovi, niin sit se helpottaa, sit voinen rasittamati kättäsi tätä käyttää - eiks vaine?
( On se vaine aikas hankala, ja muistamatontakin näköjään, muistaa noita positiivareita ajatuksia!
Kuin myöskin kättä kätsyä olla käyttämäti! )