Jälkeen ehtoon usvaisen kaavun,
  aurinkoinen aloitti tämän aamun.  ...  Taivaanrantoja tähyten tänä aamuna.

   Joo, tosiaan, se mitä ehtoo näytti, usvaista sumuansa käytti... niin eipähän siin ollut enää ehtoon korvalla paljoa kameran kera heilumista jos halaji väriäkin kuviinsa saada. Harmaata olisi ollut kystä kyllä, muttas eipä tuo kiinostanut miuta. Painelin punkan pohjia petailemaan jo ennen kymmentä - niin jaksoimpas sitten nousta ajallaan tänä aamuna kun sisäinen kello raksutteli ylösnousua.
Se oli hivenen jälkeen neljän kun simmuin raotin. Venyttelin, vanuttelin, aikain petini pohjia myöten ja periksi annoin sitten kotvasen kuluttua; viidettä mennen. Siihen palan painiketta nassuun piskuiseen, aamutoimet pissineen ja hampaineen niin sitähän olimma jo sit kuudelta asemissa tähyämässä Taivahanrantoja.
   Ja hyvä kun olinkin sillä se ettäs Aurinko Armas nousi niin sen myöskin osasi "laskea" samoin tein kuten kohta valokuvistain näistä näet! Tuli nimittäin pilviverho ylen sankia prihai, ja peittosi koko ymmyrkäisen-pymmyrkäisen piiloon! Oli kuin ei olisi noussutkaan olleskan. Oli kuin näytti et tällaistäkin olisi mut eipäs annetakkaan.2021.9.11.%20k%C3%A4nny%20kuva..jpg

   JOKU into-pinkeenä; kohta tapahtuu!


2021.9.11.%20Aamu%20aurinko%20Mrjaniemes


2021.9.11.%20Aamu%20aurinko%20Mrjaniemes


2021.9.11.%20Aamu%20aurinko%20Mrjaniemes


2021.9.11.%20Aamu%20aurinko%20Mrjaniemes


2021.9.11.%20Aamu%20aurinko%20Mrjaniemes


2021.9.11.%20Aamu%20aurinko%20Mrjaniemes


2021.9.11.%20Aamu%20aurinko%20Mrjaniemes


2021.9.11.%20Aamu%20aurinko%20Mrjaniemes


2021.9.11.%20Aamu%20aurinko%20Mrjaniemes


2021.9.11.%20Aamu%20aurinko%20Mrjaniemes


2021.9.11.%20Aamu%20aurinko%20Mrjaniemes


2021.9.11.%20Aamu%20aurinko%20Mrjaniemes


2021.9.11.%20Aamu%20aurinko%20Mrjaniemes

   Et täl viisiin sitten aloitettiin tää aamunen varhainen. Saa tiedä mitä päivä tulevainen lupailee. Sää ja Ilmeilijöiden mukaan pitis loistetta kyllä olla, muttas eihän tuo aina sitä sano et sitä sit myöskin saataisiin?


2021.9.11.%20Aamu%20aurinko%20Mrjaniemes

   Kotio takaisin ja porstuassa askellukset paljon nähneet vastassa taasen.

   Mielessä Mierosen ettäs se olisi sit toisiks viimoinen päivä täällä taasen. "Mihkähän aikaan sitä huomenissa uralle urkenisi?" "Joko aamulla varhain vahi yrittelisinkö venyttää lähtöäin pitemmälle päivää tuota tulevaa?"
No, se ja samahan se periaatteessa on miulle. Pitää vaine sit siivoilla ennen lähtöä et ei jää toisille tehdä ja putsi putsittaa miun jälkiäin. Pitää nenga ottaa selville lauttojen aikataulut; niin kuin niillä nyt hirveesti väliä olisi kun Vapaaherrattarena kuljen.... Ja pitää jostain onkia sekin et onkoo se tuo lentokoneiden välilaskupaikka nyt sit suljettu vahi käytössä, matkallain paluun, sillä tänne tullessain kuulin ( ja muuten huomasinkin kun "piki-poijat" pikeä levittelivät valmistellen pintaa tuota tulevaan! ) et se voinen olla nyt täsä tällä hollilla suljettu kun on järeimpien koneiden käytössä sitten. Joutunenga kiertää jotahin toista kautta sen pätkäsen?

   Funtsin...
   Saimma asustella täsä asunnossain/huoneessain ensi alkuun ypö yksin. Viime yöksi tuli naapuriin asukkaita.
Satamassa ja rannalla tuolla käyskennellessäin hoksaan taasen ettäs eipäs olla sesongissa taaskaan - kuten esim. kesällä olimma kun täällä muutamia kertoja vierailin siihen huudiin. On nimittäin aika "... katson autiota rantaa, säteen viimeisen kantaa..." - muotoa tää aika nyt.
Purjevenhoja on ollut yksi "parkissa" alusta lähtien - viime yönaikaan sinne oli nyt sitten tullut kaksi tahi kolme lisää; viikonloppua viettää?
Et ei tunkua, ei.
Saa nähdä sit ensikuun alussa kussa tulee Siikamarkkinat ja alkavi hirven mehtuut? Luulempa vaine ettäs sit on taasen "väkeä kuin Talikkalan markkinoilla".


   Eilen - paluu menneisyyteen;

2021.9.10.%20k%C3%A4nny%20kuva..jpg

    Näin kauniilla ilmalla mie näköjään pruukkahan tääl ollessain ain iltapäivisin keittää kaffeeta kupillsen ( tahi kaksikin.... ) ja mennä sit tuohon porstuan rappusille ulos nautiskelemaan siitä sekä tästä kauniista miljööstä et meri ja tilasta.
Niin eilenkin jällevän:
"Kuin tään sanoiksi pukisin, miten kertoisin, ilmoille ilomiellä lausuisin:
Voikoo olla paree paikkaa iltapäiväkaffeelle?!
- Pihanmaalla Rästäväkki hyppelehtii ja keikuttelee pyrstöänsä.
Meri pauhaa. Kukaan tahi mikään, ei anna sille rauhaa. Meri kuuluu, meri tuoksuu; kieli lipoo pieliä suun - meri maistuu.
Männyt varjojansa luo, aurinko lämpöänsä suo, tuulet jostain kaukaa viestejä mukanansa tuo."
Ei mitkään parhaat lausahdukset ja sanoitukset, muttas ajatuksein varmaankin selville tulivat?
En tiedä ymmärtääkö tätä kukaan tahi kenkään.... vaine toinen samanmoinen "merihöperö" kenties... on se vaine todella ihanaa olla täällä. Voi jospa sen kodin täältä viel joskus saisin....
   Ovat tähän paikkaan muutkin ihastuneet.
   Eilennä juuri juttelin yhden pariskunnan kera ( valokuvat heistä epäonnasivat - surku.... ) jotka olivat tulleet päivän honeymoon´lle tänne! Olivat veres pari vihittynä , mutttas kauemminkin yksissä olleet ennen tuota vihkimistä. Nyt viikkonen sitten vihkastu ja eilen sit honeymoon´lla täällä. Vaine päivän verta mut kuitenkin; eivät kuuleman arjeltaan muuta saane "irti" tään merkkipäivänsä kunniaksi.
MUTTA se, ettäs tänne tulleet, niin sehän jo kertoo paljon! Paikkaa tätä hekin arvostavat tuon verta: päivä vapaata ja sit tulla nimenomaan tänne. Oo-key, läheltä olisvat mut siltikin. Kyllä sitä miettisin itsekkin jos liki täsä Luovoa asuisin et mihkä menisin jos ja kun vapaata olisi? Menenkö muualle vahi tänne - no, tänneppä tietenkin!
   Sitten sainen nettisfäärien kautta tietää et se harvinainen bird-lite joka täältä Luovolta oli viikolla menneellä bongattu ja sitten valtavan "kansanryntäyksen" aikaan saanut tänne näille huudeille, niin sekin oli sitten "poikinut" mainetta ja kenties mammonaakin tälle Luovolle.
Olivat nimittäin ihmiset nuo tänne kiireen vilkkaan rynnänneet ja kenties ensikertaa täällä käyneet, IHASTUNEET tähän Luovoon. Olivat olleet ihan otettuja tästä paikasta, tään kauneudesta, jne..
   Et kyl kandee!