2015.11.13.%20Puolukka-kinuskikakku%20%2

   Tässä syssyn korvalla satuin saman pöydän ääreen äitini serkun kera ja hän siin loineh lausumahan että sie sitä ain leivot hyviä kakkuja.... Mitäs mie siihen sanomaan muuta ku kiitos, kiitos. Ja päätimmä siltä istumalta sit leiposta hällekkin jotain.
Mietin tovin jos kolmannenkin mitähän se olisi kun en tiedä hänen maku mieltymyksiään ( saati huushollinsa muiden henkilöiden )? Sitten tuumailin mielessäin ettäs ikää kun hälle nyt on tään ja tään verran... niin hänelle(  ja perheelleensä ) varmaankin maistuisi kinuskinen Puolukkakakku!
Teimmä siis keksipohjan, puolukkakerroksen ja kinuskikerroksen. Yllänsä keittelin puolukkamemua kera irtonaisten puolukoiden.


2015.11.25.%20Prinsessalinnakakku%20must

   Marraskuun maita maatessa tuli aika kahden muoskain mukelon yhteis-synttäreiden. "Tilaus" kuului mummolle tälle: "Prinsassa-linnakakku. Vaaleanpunainen ja karkkikoristeet."
Teeppäs sitten siinä linna ja koristele karkeilla... ihminen joka ei ole ennen pahemmin leipoillen satuillut!

2015.11.28.%20Porkkana-appelsiinipiirakk

Samoille synttäreille lähti tämä Porkkana-appelsiinipiirakka appelsiinituorejuusto päällysellä ja...

2015.11.28.%20purju-sipuli-paprika-kinkk

... myös Purjo-sipuli-paprika-kinkkupiirakka suolaisena suupalana.


2015.12.19.%20gluteeniton%2C%20hiivaton%

      Tässä miun omat eväät: gluteeniton, hiivaton, maidoton ja sokeriton pizza!
  Tavan leipomuksein ovat olleet tämän uuden "hiiva-dietin" aikana Siemen-näkkileipäin ja yhdet pämpylä-sämpylät "pehmeän leivonnaisen nälkään". Muuta en ole oikeestaan itellein leipoillut. Ei ole ollunna aikaa, ei haluja, alkaa kokeilla...
Kunne täsä liki kahden kuukauden jälkeen alkoi tehdä mieli pizzaa! Siispä sopivanlaista ohjetta netin sfääreistä ettimään ja sitä sitten soveltamaan oman kaappini sisällön mukaan. Hyvä siitä tuli, hyvän tein. Vaik ite sanonkin... Ja täytteeksi tietenkin kaikkea hyvää: ciliä, peperonia, savusimpukoita, katkiksia, sipulia, valkkaria, tonnikalaa, herkkusieniä, lohta.... mitäs vielä? Paprikaa kahdenlaista, ananasta ja - ei juustoa kun en saa käyttää maitotuotteita. Eli näitä kaikkia ja hyvä tuli.


2015.12.24.%20Kylm%C3%A4savulohikakku%20

   Joulupöytään, aattoiltaan, suvulle syötäväksi: Kylmäsavulohikakku.
Kahdella leipämurukerroksella, ja sisällänsä sitä kylmäsavulohta sekä persiljaa, ruohosipulia, tuorejuustoa, kermaa ja maitorahkaa. Tekijöinä mie ja muoskain mukelot tekeväiset. Tekeväiset jotka sekoittelivat massaa ja toimivat miun ylimmäisinä maistajina - maitoa kun tämä sisälsi...
Rintamana heidän seistessä edessäin ensimmäisen maiston aikana, katsoin ja seurasin maistajien ilmeitä ja huomasin het´ sillään kuin oli mautonta "seoksemme" tää. Kysyin heiltä: "Mitä lisää?" Lisäsin mustaapippuria ja valkoistakin... Maistoivat uudelleen - ei hyvä vielkään. Kysäsin et laitetaanko - vaik ciliä? "Vähän potkua lisää?" "Joo.":kuului kuorosta tästä. Humautinpa siis ciliä - sekä kerta kiellon päälle; mustaapippuria! Nyt maistajaiset nämä piskuiset maistoivat... mutustelivat "soppaa" sekoittamaamme. Miettivät tovin massaa suussansa ja kohta yksi toisensa jälkeen nostivat peukkunsa pystyyn: "Sopivaa!"
Niin tuli kakkunen tämä valmiiksi vihdoinkin... - tai siis sen täyttehet. Kasasin kerroksensa ja laitoin koko komeuden jääkaappiin yön yli lepäämään. Aattoaamuna sitten koristeensa yllensä lykkäsin.

2015.12.24.%20Kylm%C3%A4savulohikakku%20


2015.12.24.%20Raakakakku%20Steviasuklaas

   Täsä on samaan pöytään tekemäni ENSIMMÄISENI. Ensimmäinen Raakakakkuni.
"Taikinansa" piti sisällänsä mantelia, erilaisia pähkinöitä ja hivenen rusinantteja. Massa taasen cashewpähkiöitä, banaania, kookoskermaa ja Stevialla makeutettua tummaasuklaata.
Kunne sain massan valmihiksi ja kakun kasaan laitoin sen "tekeytymään" PAKKASEEN! Sieltä mie sen sitten otin himpun ennen H-hetkeä sulamaan ja sitten nautittiin - nautin! Siis miekin rohkenin syödä! Antain itellein "anteeksi" suklaan steviaisen....