( Gluteeniton, maidoton, sokeriton. )

003.jpg


009.jpg


004.jpg


125g kasvisrasvaa sulatettuna
n. 3dl gluteenitonta jauhoa
1,5tl leivinjauhetta
-
0,5l mustikoita
1rkl perunajauhoja

- Sulata rasva.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe rasvan sekaan.
- Vaivaa taikina valmiiksi.
- Muotoile noin 2/3 osasta taikinaa voidellun astiasi pohjalle ja reunoille kukon kuoreksi.
- Lisää perunajauhot mustikoihin ja sekoita.
- Kaada mustikat kukon sisälle.
- Muotoile lopusta taikinasta kukolle pintakuori.
- Paista kiertoilmauunissa +175´C kunne on sopivan ruskeaa ja kypsää :) ( N. 20-30min. kiertoilmauunissa )

   Itse käytän Jytten tummaa ja -vaaleaa jauhoa sekaisin; puolet ja puolet.
   Jos tuntuu että taikina on liian löysää 3dl jauhoilla niin lisäile sen verta että saat helpommin käsillä käsiteltävän taikinan.
   Jauhoita käsiäsi välillä kun muotoilet kuorta astiaan ja sitten pintaan kantta.
   Katso ettei kanteen tai kannen ja reunan väliin jää avonaisia aukkoja jottei mustikat pääse kiehumaan niistä paiston aikana läpi pintaan.
   Perunajauhojen määrää EI kannata suhteessa lisätä sillä muuten mustikat ovat syödessä sellaisia liisteröityja ja pahoja syödä! ( Kokemusta on.... )
   Jos siedät jotain sokeria niin käytä sitä kuoreen n.1/4dl ja mustikoiden sekaan n.1/2dl.
   Syö sellaisenaan tai tarjoile esim. vaahdotetun kookoskerman kera.
   Ideana on että kuoritaikina olisi ns. mahdollisimman tummanpuhuva eli jos vain suinkin niin älä käytä esim. Sunnuntain gluteenitonta jauhoa. Siitä tulee kova, lohkeileva, jne. taikina. Ja turhan vaaleakin. ( Siinä on muistaakseni myös sokeria mukana... )
Etsi sellainen mahd. tumma, rouheahko jauho.
Tattarijauhot vois olla myös hyvää - ken tattarista tykkää...