...Mustikkakukkosta alkoi mielein miun tehdä.
Liekkö syynä sitten jokin "aineosasen puute" eli ja mistössäin täsä olevaisessa, vahi onkoo sitten syynä se, ettäs on vaine sellainen ilma ja tila tuolla ulkosalla et tekee vaine mieli "vastapainoksi" tällaiseen synkiään, räntäiseen, lumiseen, pimiään aikaan saada sisuksiinsa jotahin joka on lämmä, uunissa "haudutettua", maukasta ja aikas nopsaan valmistuvaakin?
No, olipahan sit miteskä vaine, niin täsäpä tätä ohjetta taasen tähän herkkuun jällevän ( sori jos joku ei teistä Lukijoistain Armaistain tykkävä kun kirjaan sen tänne näin "uusintana" taasen! ):
Kaiketonna: gluton, maidoton, sokton, hiivaton, soijaton, pähkinätön, kanamunaton...
- Sulata pehmiäksi ( ei siis juoksevaksi nesteeksi asti ) leivontarasva.
- Levitä 2/3osaa taikinasta vu´uan pohjalle ja reunoille.
- Laita astiaan kylmää vettä ja... ...kastele kätesi aina välleen siinä vedessä, ja nostele nyt nokareina muotoillen lättänäksi kansipaloiksi lopusta 1/3osa taikinasta kukon kansi. Tiivistä kansi reijättömäksi kostein käsin - tosin ei se kyl haittaakaan josko sieltä mustikat näkyvätkin jostahin kohtaa...
- Voit nauttia jäähdyttyään, tai jo kuumanakin, jonkun maitotuotetta korvaanan tuotteen kera.
Muttas voit myöskin jäähdyttyään leikata palasiksi ja pakastaa palasina pakkaseen; nautiskella palanen kerrallansa myöhemmin.
Kommentit