... onni että on muoskain mukeloita. Noita eläväisiä. Pienoisia.
En tuota viikolla eräänä päivänä, aamutuimaan, tiennä mitä ehtoo tuo tullessaan. Tahi tiesinhän mie... olihan miulla suunitelmia omia mutta en tiennä että...

2015.11.9.%20P%C3%B6ll%C3%B6puun%20ekat%

   ( Pöllö-Vaari on etsinyt itselleen rauhallisen paikan päiväunilleen huushollin vesiputkiston päältä... )

... Pöllöpuuta piirtelemässä käydessäin tyttärein tykö, siel nuorimmainen tokaisi että hän se menee ensi yöksi mummon tykö! Tätä hän toisteli ain sopivin välein, sopivissa kohdissa puhettaan. Kunne sitten äitinsä siihen tarttui muilta kireiltään ja alkoi puhelemaan mukelolle että ensin kyl pitää kysellä mummolta...
Ja niinhän se sitten kävi että iltapäivälle sen päivän kääntyissä "huomasin" mie että tämä pieni pirpanainen, "Tinttan-Tanttara", kera isoimman siksonsa tulivat kyydissäin tyköni - yökylään.
Niin se taasen se päivä, ehtoo ja seuraava päiväkin, sitten heidän kera kulki ja kului. Pientä askasetta alvariinsa, ei hetkeä että ois tarvinna miettiä mitä teet... Kuhan tiesin että misä järjestyksessä tein minkin?
  ... vaan jännä tää ihmisluonne. Tahi mieli oikeestaan. Sillä kaipaan ielleen puolisoain. Moneen kohtaan, moneen hetkeen. Ja etenkin hetkeen. Monesti tulee eteen aika ja paikka joka olisi juuri MEIDÄN. MUTTA silti voin tässä samalla aikaa, tään kaipauksein rinnalla kaivata toista samanmoista - kaks´lahkeista. Ihmistä joka on MIES isoilla kirjaimilla. Ei mikään tuulen heiluteltava, ja naisen vietävä, vaan Mies joka paikkansa tietää ja osaa olla sanojensa mittainen. Tietääpä melkein miuhun nähhen missä se huushollin kaappi seisoo... Siin ois Mies miun makuun... Se vaine että tuhoon tuomittu taitaa olla tää-kin suhde jo ennen kuin se on edes syttyjä saanut. Sääli.
   ... ihanaa leipoilla ihan "oikeesti" eikäs vaine näitä miun "pupun ruoka"-listan eväitä joista olen vasta leipoillut vaine näkkäriä johka sain ohjeen viime Tampereen-reissullain Mummolta.  ( On muuten hyvää näkkäriä. Etenkin näin pupun-ru´uilla ollessa kun syö sitä KAIKKEA mitä vaine SAA syödä ja mitä ETEHEN saa... )

2015.11.13.%20Puolukka-kinuskikakku%20%2

Tosa viikolla leipoilin kera nuihin mukeloihin sellaisen kinuski-puolukkatuorejuustokakkusen. Pohjallensa oli keksimurut. Sitten kerros puolukkaista ja toinen kerros kinuskista juustotäytettä. Pintahan laittelin puolukkaa karpalomehulla.
Voi että tekipäs mielein miun sitä ittekkin maistella ( ku ies olisi voinut sitä tehdessä massojaan maistella, mutta ku ei ni ei... ) mut kun veinkin sen sit seuraavana päivänä eräälle sukulais pariskunnalle niin eipäs sitä olllunna ieti mennä napostelemaan.
   ... kummallista tämä ihmis elo -kummajainen.
Pentuna kun suku pruukkasi käydä meillä kylässä enempi tahi vähempi... kyläilen pikaisest tahi oleskellen viikkojakin kun maalaistalossa asuttiin ja he tulivat sitten meille kaveriksi tekemään kesäisiä peltohommia... niin sitä ei oikeestaan ajatellut sitä sen kummemmin. Sitä ikään kuin piti päivänselvänä että nyt vain on sukua ja he ovat elämässämme mukana - enempi tahi vähempi.
Sitten tuli nuoruus ja aikuisuuskin sekä mie jossain maailmalla. Ei siinä muilla paikkakunnilla ollessa, perhettä perustaissa ja pieniä mukeloita kasvattaissa paljoa sukuaan ja läheisiään miettinyt. Ei kerennyt eikä kait kiinnostanutkaan.
Muttas sit nyt kun kaik muoskain ovat jo maailmalla ja itte tällänen mummeroinen niin nyt mietiskelen mistä olen tullut, miksi olen tällainen kuin olen, keneltä olen geenini, tapani, ulkonäköni ja kaiken sellaisen saanut - perinyt?
Oman sukuain kahtapuolta itteeni, eli äitini ja isäni taustoja, selvittelin tosin jo teininä, kirjaten kaiken saamani ja löytämäni tiedon ihan perinteisen sukupuun kaltaisesti paperille. Pääsin ainakin jotain neljättä polvea miusta taakse päin.
Nyt sitten on herännä puolisoni suvun puolella, miusta nuoremman polven keskuudessa, ajatusta että olisi kiva tietää mitä MEIDÄN suku sisältää? Mistä se tulee - minne se menee? Jotenka - mie sitten täsä päätin vähän "kaivella" puolisoin sukujuuria ja kattoo kuis se "pöllyää". En sano "pöllyää" siksi että odottasin vastaan tulevan mitään "skandaalin-käryistä" vaan ihan nuin muuten vain kun vanhoja ettin ja kaivelen....