Tänä pänä päätin tehdä Perunaliepuskat ja hivenen "hifistellä" niillä: kuvioida pintaansa niiden rullaten piirasrullalla keskeltänsä kahtia ja pistellen haarukalla reikäset pintaansa.

20210208_094510.jpg

Kaiketonna ( maidoton, gluton, sokton, soijaton, hiivaton, kanamunaton, pähkinätön... ).

Noin 1kg perunoita
n.2,5dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
2tl leivinjauhetta
nokare kasvisrasvaa tahi öllyvä
pottuin keitinvesi

- Kuori, pilko ja keitä potut pehmeiksi.

20210208_085617.jpg

- Valuta vesi kokonansa eri astiaan tahi ainaskin vähennä sitä toiseen astiaan.
   ( mie humautin jo täsä vaiheessa tuon rasvanokareen sekaansa... )


20210208_085919.jpg

- Muussaa potut pulikalla muusiksi keitinvettä hyväksi käyttäin.

20210208_090439.jpg

- Lisää pottumuusin sekaan -rasva sekä jauhot ja leivinjauhe.
Silloin on tarpeeksi jauhoja kun alkaa tuntumaan, ettäs viel potut ovat enemistönä suhteessa jauhoihin ja "taikina" on jo kuiteskin taikinamainen.
- Laita johkin astiaan kylmää vettä. Kostuta koprasi siinä vedessä ja nostele taikinamassasta noin reilun ruokalusikallisen verta taikinaa käsiisi. Muotoile palloksi.

20210208_091043.jpg

- Aseta pallero leivinpaperiselle leivinpellille. Ja painele käsin lätyksi.
Peltiin saanen mahtumaan hyvin sen yhdeksän tsipaletta....
- Paista kiertoilmauunissa noin +200´C kunne valmista tulee.

   Nauti. Syö verekseltään lämpiminä vaikkas jonkin kasvisrasvan, majoneesin, tms. herkkusen kera. Salattikin pinnallensa/väliin laitettuna on oiva lisä...