... ja monena, monena muunakin ehtoona niin tänä syssynä, tänä vuonna kuin monena, monena, muunakin vuonna.



40610494_2099307706769291_13879558116946

   "Illaksi kotiin."

   Istua nakotin Alla Omppu-Pomppu-puuni ja katselin kuin kello viiden lento suuntasi edelleenkin etelästä pohjoiseen; joku ehtii illaksi kotiin.
   Sen mitä mie muistan aikaa taakse päin, jo pentu vuosilta lähtien, ni aina, AINA, on kello viiden aikaan lentänyt lentokone ylitsemme ( oli se sit lapsuuden kotini, Majani Matalainen tahi tää uusi, Humisevaharju ) jostakin etelästä päin matkalla jonnehin kaukaisuuteen - pohjoiseen.
   Ain tulee mietittyä tään koneen nähdessä että ketä menee ja mistä - minne? Kuka on hän joka matkaa tuolla lentäen tekee, ja miksi tekee? Entä ehtiikö hän illaksi kotiin?
   Keskustelin tästä asiasta nettisfääreissä ja sieltä opastivat miut sellaiselle saitille kuin Flightradar ja sieltä sitte katsomaan KAIKKI tiedot esim. tästä kyseisestä lennosta, lentokoneesta, lentokorkeudesta sekä siitä että mistä se lähtee, mihkä menee? Olipas jänskää!
Jos mie oikein osasin onkia sieltä tietoni esille niin tämä nimen omainen kone on joku SAS983 ja se mstkustaa, lennättää matkustavaisia, Kööppenhaminasta Tokioon. Wau! Ja kun mie olen tähän asti kuvitellut että se on jokin lento tyyliin Helsinki-Kajaani!?
Näin sitä Ihmis-Polo erehtyväinen on ja se että "kysyvä ei tieltä eksy" ja ettäs "oppia ikä kaikki"... "maailma opettaa"...

40610017_2099307746769287_15237839505672



2017.12.23.%20Joulua%20%2811%29.jpg

   Pimeyden Ruhtinasta vastaan...

   ...taistelen viimeiseen asti, viimeiseen sekentiin, viimeiseen... no, johonkin asti nyt ainaskin sillä en tahdo, siis EN yksinkertaisesti TAHDO, antaa periksi milläskään tälle syssyn suomalle ja talven piankin tuomalle, pimeydelle periksi.
   Tykkään, tykkään, sankken paljon pimeistä syssyn öistä. Juu-u. Tykkään hämyisistä ehtoista, kuulaista syssyn päivistä... ja vasiten nyt taasen tämän vuoden mukana tuomista LÄMPIMISTÄ syssyn päivistä, mutta siltikään en alistu siihen ettäs PITÄISI räpsiä valoja päälle pitkin huushollia jotta jotahin näkisi tehdä. Jotahin sellaista joka tarkkuutta vaatisi. Vaikkas lukia, tehdä käsitöitä tahi vaikka hoidella tärkeitä papruhommia. Mieluummin olen vaikkas ilman mitään tointa kuin laittelen valoja nuita teko-sellaisia päälle - vielä...
   Toki voisin laitella tuikkuja tuikkivaisia tahi vaikka liehuvia liekin varsia kera kynttilöiden palamaan ja loimuamaan pitkin pirttini pielustoita sillä nehän ovat mitä kauniimpia valontuojia. Vasiten näin syssyn ja talven hämärtyvinä ehtoina, öitten tummina tunteina.
Muttas kun ei kehtaa... ja siks toisekseen ei vaine ole tunnelmat kohdillaan. Eivät ainakaan vielä. Tietty jos Ylkä olis vaik tuloillan niin luulisinpa vaine ettäs mieli olisi Mielitietyn toisen lainen...
Katsotaan nyt; muuttuuko mielein ja milloin? Milloin tuikkaan tulen valon tuikkivaisen persuuksiin vahi onkoo Mummeron tään annettava vaine periksi Ukko-Ylimäisen luomalle järjestykselle, alistuttava luonnon kiertokululle - tummalle ja tuliselle Pimeyden Ruhtinaalle.