...reagoimaan. Ainakin näin erinäisiin aineisiin, aineksiin ja tuoksuihin, olen mie. Josko myöskin lie viel lisäksi näiden erinäisiin tunteisiin, tunnetiloihin ja tuntemuksiinkin....
   Muttas tulipahan taasen tänä yönä ( Aika Rauta nakutteli 02.30 kunne periksi annoin ja ylös urkenin tältä aamulta ) todistettua ettäs löytyvi taasen yssi lääke jota en voikkaan käyttää sen aiheuttamien reagtioiden ja oirehin taatta.
Ensireagtio oli polttava kutina ja sittemmin yön tumman ja mustan edetessä unettomuus johtuen siitä että tukkeutti henkkityksen neun piskuisen kautta totaallisesti. Nukuppas siin sitten!
Pitää nenga päivän tuon tulevaisen auettua käväistä aputeekissa ja jutskata heijän kera et onkoo mihkä tehtävissä ilmoitusta lääkkeen aiheuttamista oirehista? Ja vaihdettava ( ostettava uusi ) tuo lääke sellaiseen jonka tiedän sopivan miunkin elimistölle. Jep.

2018.6.17.%20k%C3%A4nny%20kuvat%20%286%2

    Lukaisin tuon lääkkeehen aineluettelon, jonka olen varmaan lukaissut jo silloin kunne sen käsiini sain ja ennen käytin myös, muttas kun luulo ei ole tiedon väärti niin enhän osanut niiden eka kerran reaktioiden perusteella ajatelle ettäs ne olivat utosta lääkkehestä! Käytin vaine muutaman tabun ja ajattelin et eihän täsä mitä; kyl tää ohitse menee.
Nöin kun muistelen niitä tuntemuksia silloin niin hyvänen aika sentäs, olivathan nekin saman laiset ja ihan selvästi tuosta lääkkehestä johtuvat! Hullu mie kun en uskonut jo silloin!

   On sitä ihminen ihan "hullu" näihin herkkyyksiensä kera! Miten sitä voikaan olla herkkä kaiken laisille aineille? Ihan näin fyysisesti siis noin niin kuin ensimmäiseksi. Sitä ei varmaan kukaan voine kiistää jos ihminen reagoi fyysisesti. Se kun on uskottavaa ihan näin kovan lääketieteenkin näkökulmasta kattoissa muttas auta armias kun aletaan juttelemaan sitten nuista muista oirehista... Se ei olekkaan enää uskottavaa ne sellaiset!?
   Esim. nytten nämä miun unettomuudet kera "oletetun" henkkevän vaikeuden. Tahi puhumatikaan siitä ettäs "miusta tuntuu jotta tuo, se, tahi tämä, lääke ei käy miulle. Silloin nostavat kaik kämmenensä ylös kuin pidätettynä olisivat ja toteavat että "en se mie ainaskana ollunna", "ei se ole totta", "ei nuin voi tapahtua/reagoida".
Kukaan ei siis ota vastuuta, kukaan ei halua myöntää että heidän tekemä, tuottama tahi valmistama aine, aineosanen, tuote, tahi muu sellainen voisi aiheuttaa jotahin reagtiota jolle kulla - esim. miulle. Luulo-sairaana vaine pietään.

   Vasiten kun aletaan juttelemaan tuoksu-yliherkkyyksistä, tunto/ihoreagtioista, tms. jotka aiheutuvat ns. näkymättömistä jutskista. Tuoksuista, homeista, itiöistä, pölystä, eläinten hilseistä, yms. jotka tosin osaltaan nähdään oikein tarkkaan katsoissa vaikkas mikroskoopilla tms., muttas ei paljahin simmuin olleskana. Tällöin piteään todellakin luulo-sairaana asianomaista joka uskaltaa väittää, sanoa, ettäs nyt on muuten niin jotta mie olen herkistynyt....

   Itse olen voimakkaasti tuoksu-yliherkkä ( olen varmaan jo tästä puhunutkin - ugh ) ihminen ja kärsin todella paljon niistä ( kuten myöskin tosiaan erinäisistä aineista. lääkeaineista, tms. ).
   Esim. tuolla Töissä kun tulee tupaan asiakkaita joilla on voimakkaita tuoksuja tahi he ovat muutoin lot of-viljelleet hajuvesiään, vaatteidensa pesuaineitaan, saippuoitaan, tms. niin siin on "pitelemistä" etten juokse karkuun ja jätä asiakasta palvelemati! Tahi sitten ota ja paukauta suoraan päin pläsiään tälle asiakkaalle että voisiko hän ajatella ettäs ensi kerralla joko kiertää koko tään meitin Työpaikan kilon ja metrin päästä TAHI "viljelisi" vaihtoehtoisesti "HIVENEN" vähemmän ainehia ennen kuin poikkeaa tykönämme! Huh! ( Onneksein Pomo on alkanut tajuta tään vaikeuteni ja useimmiten tulee silloin "hätiin" apuun ja palvelee nää tällaiset asiakkaat itse... Kiitos Pomo. )
Sama se on misä vaine misä kuljen ja sattuvi tykö, liki, lähelle, joku joka on "ottanut" kystä kyllä... Huh.
   Ei sitä uskoisi mitenkä se on pahaa kun ei vaine voi olla lähellä tällaisia ihmisiä!
   Ensimmäinen reagtio miulla isselläin on se että aistin, tuoksutan, tuon ainehen. Sitten suurenevat klyyvarini auki, "seppo seljällensä" siitä ainehen voimasta. Näin sitten pääsevätkin "tuoksut" nuo ( "tuoksut" nimenomaan sillä kaikkihan käsittävät ne tuoksuina - mie HAJUINA! ) "änkeytymään" ihan kunnolla avonaisista nuista sieraimistani nenuni kautta sisälleni.
Nenun pinnat, limakalvot siis, reagoivat: herkistyvät reagoimaan. Turpoavat ja se KOSKEE! Uskoaatte vaine se KOSKEE!
Kunne tähän asti on päästy niin nuo ainehen osaset ovat jo kereneet täsä vaiheessa "valumaan" sisäisiä onteloitani pitkin, ja happea haukkovan suuni kautta, suun limakalvoille jossa ne sitten MAISTUVAT erinäisinä makuina jotka taase eivät ole hyviä! Yäk, ettäs ne maistuvatkin! Ja se pistää sit taasen "syljeksimään", silleen tietyllä tapaa "löyhyttelemään" sitä makua poies suustain. ( Pomo sanookin ettäs hän on jo oppinut tunnistamaan milloin mie "löyhyttelen"... ) Ja kaikesta huolimati, kaikista näistä "varotoimista" huolimati kaikki se aine, kaikki nuo "tuoksut" sisälläin ovat ja pysyvät! Tulee päänsärky, kivut sisällein. Yäk!
Ei, ei ole "lasten leikkiä" nämä tällaiset.