Tuli mieleeni täsä alkaa leipoa.
En ole mikään Brownie-ihminen. En ole tykännyt, enkä tykkää mut nyt tuli mieleeni miun jotta PITÄÄ SAADA juurikin Brownieta?! 

IMG_0005.jpg

   Kaiketon jos näin haluaa; maitotuotteet voi korvata haluamallasi aineksella.
Gluteeniton, sokru-sokruton, hiivaton, pähkinätön, soijaton, yms.

150g leivonta kasvisrasvaa
200g suklaata maun sekä käyttötapasi mukaan
4kpl kananmunaa
2,5dl sokrua ( miulla Erytritolisokrua )
3dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
2tl vaniljasokeria ( käytin Urtekram vaniljapulveria )
1,5tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
1kpl appelsiinin raastettu kuori + puristettu mehu
-----
180-200g tuorejuustoa korvaavaa "maitotuotetta"
1kpl kananmuna
1kpl appelsiinin raastettu kuori

- Sulata rasva kattilassa liedellä.

IMG_0002.jpg

- Pilko suklaa sulaneen ( ei keitetyn ) rasvan sekaan sulamaan. Jos käytät suklaarakeita/jauhetta - hämmennä se rasvan sekaan.
- Vatkaa kananmunista ja sokerista kestävä ( voit kirjoittaa vatkatulla vaahdolla vaikkas nimesi tämän vaahdon pintaan ) vaahto.

IMG_0001.jpg

- Lisää sekaan osa jauhoista ja makuaineet.
Sekoita KÄSIN nostellen, älä vatkaa! ( kuvassani näkyy vielä sähkövatkain mutta sen tällä enää vatkannut kuvaukseni jälkeen - poistin sen käytöstäni ja nostelin vaine käsin ainekset sekaisin )
- Lorauta osa suklaa-rasvaseoksesta joukkoon.
- Lisää loput jauhot ja appelsiiniraaste.
- Lorauta loput suklaa-rasvaseos sekaan.
- Katso miltä vaikuttaa koostumus: lisää viellä appelsiinimehua sen verta kuin taikina tuntuu vaativan jotta saat taikinasta sopivan notkeaa, juoksevaa. Taikina ei saa olla "tönkkö-suolattua muikkua" vaan sen pitää olla "soljuvaa".
----
- Laita tuorejuuston korvike kippoon.
- Lisää kananmuna ja appelsiinin raaste.
- Vatkaa notkeaksi massaksi.
-----
- Laittele taikina vuokaan ( miulla oli n.25-25cm vuoka ) jossa on leivinpaperi vuorauksena.

IMG_0003.jpg

- Asettele tuorejuusto haluamallasi tavalla levitetyn taikinan päälle.
Mie laittelin jonoiksi ja sit vetelin veitsellä poikittain. Voit laitella vaikkas tiploja ja vedellä sitten niistä pisaroita - tai mitenkä vaine tahdot: "taivas vaine on rajana".
- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne valmista tulee.
Muista: taikina ei saa paistua kokonaan - sen pitää jäädä keskeltä hivenen kosteaksi, raa´an oloiseksi jotta Browniesta tulee hyvä ja maukas!

IMG_0010.jpg

- Nauti tältäänsä tahi jonkin maitotuotetta korvaavan tuotteen ( jätski, kreta, tms. ) kera. Jam!