....Puolukkapuuro, Karpalopuuro, Marjapuuro, Raparperipuuro, Omenapuuro.....
Nyt ihan vaine Vispipuuro nimikkeellä Kaiketonna ( ja taasen tänne kirjaten ).

243674584_3100899063502741_8123586167743
 
1l 2,5dl vettä
4dl vereksiä puolukoita
( tai 3dl puolukkaa survottuna )
2dl karkeaa riisijauhoa
 
- Kiehauta vesi ja puolukat siten et puolukoihin marjat alkavat poksahdella jo rikki.
- Lisää riisijauho pikku hiljaa valuttain sekaansa keitoksen, samalla KÄSIvispilällä vatkaten etteivät riisijauhot tartu pohjaan.
MUISTA vahtia! Hämmennä keitosta tätä vähä välleen ja ihan pohjia myöten ettei vaine kuraha pohjaan kiini!
Valmista tulee ja on, kunne riisijauhot ovat pehmenneet sopivasti - en keitä konsa kellon kera puuroa tätä joten minuutti-määrettä en voine kertoa.
- Nosta keitetty -puuro ulos jäähtymään ( talvella lumihanki on eittämäti paras paikka jäähdyttää puuronen tää! ).
- Kunne Vispipuuro jäähtynyt on, nosta kattiloineen sisälle ja vatkade sit sähkövatkaimella kuohkeaksi, "valkiaksi", ilmavaksi vaahdoksi.
Mitä valkiammaksi, vaaleammaksi saat, sitä enempi olet saanut sekaansa ilmaa - tulee kuohkeampi puurostasi.
 
   Jos et tykkää marjain kuorista, raparperin varsista, jne., -puuron tään seassa, niin sihtaa ne poies tuossa kunne ovat poksahtaneet rikki ja pehmenneet sopivasti, antain värinsä ja makunsa puuron alun sekaan. Sitten jatka ohjeen mukaan.
Jos halajat puuroosi makeutta, niin tuossa ennen riisijauhojen lisäämistä lorauta vesi-puolukka seokseen se sokru mitä halajat käyttää.
Laittelisin tällaiseen määrään korkeintaan 2dl sokrua; vähemmälläkin kyl mielestäin pärjäisi....