71132568_2384866048401068_73889624020347

Kaiketonna.

4kpl suurehkoa omppu-pomppua
2tl Ceylonin kanelia
2rkl Maizena-jauhoja
loraus sitruunamahua

150g leivonta kasvisrasvaa
3/4dl Erytritoli-sokrua
3dl Viljatuotteen vaaleaa joauhoa
0,5dl vettä

- Kuori, pilko, omppu-pomput.

71907464_786475131789689_303751835626661

- Lorauta sitruunamehu omppuin ylle, lisää kaneli ja Maizena. Hämmäytä sekaisin ja jätä maustumaan.

- Pehmitä hiven rasvaa, tahi ota jo edeltäkäsin huoneen lämpöön pehmiämään.
- Lisää muut ainekset rasva-rokrun sekaan ja vaivaa taikinaksi.

72057976_2266698023636723_51199933663894

- Taputtele taikina ( n.2/3osa taikinasta ) joko voideltuun tahi leivinpaprulla vuorattuun paistovuokaan ( miulla n.23cm halkaisijaltaan ) reunoja myöten.

71346676_245493139705109_252343235744104

- Kumpo omppu-pomput vuokaan ja...

71657318_3143425745752184_91044058193272

- ...kaulihhe päällinen jauhotun leivinpaprun päällä "levyksi" sekä...

72447873_487704995416922_800520653875288

... nosta/kumoa sitten tämä kansi piiran ylle jonka taikinaiset reunaset olet ensin vosekkinut kylmällä vedellä sormin: tarttuu päällinen paree kiinni reunoiltansa.

71098797_388815142070208_574338285121935

- Jos jääpi taikinaa ylitse ni tee siitä haluamiasi kuvioita piiraan tään ylle, ja pistele sit viel lopuksi haarukalla "hengitys"aukot piiraan pintaan.
- Paista kiertoilmauunissa +180´C n.vartti ja sitten viel +160´C noin tunteroinen.

72422801_2700675173316457_36608371072801

( Leininpaperisella vuoratusta piirasvu´uasta saat paree nostettua jäähtyneen piiraan poies vu´uasta tämän paperin avulla; pysyvi piiras tää paree kuosisaan ja tarjolle laitettavana. )
- Tarjoile lämpimänä joko tälleensä tahi nauti jonkin "maitotuotteen" kera.

71771843_2208017619326648_45521146674130

Jeeru et osaa olla hyvää!