Kaiketonna.
4kpl suurehkoa omppu-pomppua
2tl Ceylonin kanelia
2rkl Maizena-jauhoja
loraus sitruunamahua
150g leivonta kasvisrasvaa
3/4dl Erytritoli-sokrua
3dl Viljatuotteen vaaleaa joauhoa
0,5dl vettä
- Kuori, pilko, omppu-pomput.
- Lorauta sitruunamehu omppuin ylle, lisää kaneli ja Maizena. Hämmäytä sekaisin ja jätä maustumaan.
- Pehmitä hiven rasvaa, tahi ota jo edeltäkäsin huoneen lämpöön pehmiämään.
- Lisää muut ainekset rasva-rokrun sekaan ja vaivaa taikinaksi.
- Taputtele taikina ( n.2/3osa taikinasta ) joko voideltuun tahi leivinpaprulla vuorattuun paistovuokaan ( miulla n.23cm halkaisijaltaan ) reunoja myöten.
- Kumpo omppu-pomput vuokaan ja...
- ...kaulihhe päällinen jauhotun leivinpaprun päällä "levyksi" sekä...
... nosta/kumoa sitten tämä kansi piiran ylle jonka taikinaiset reunaset olet ensin vosekkinut kylmällä vedellä sormin: tarttuu päällinen paree kiinni reunoiltansa.
- Jos jääpi taikinaa ylitse ni tee siitä haluamiasi kuvioita piiraan tään ylle, ja pistele sit viel lopuksi haarukalla "hengitys"aukot piiraan pintaan.
- Paista kiertoilmauunissa +180´C n.vartti ja sitten viel +160´C noin tunteroinen.
( Leininpaperisella vuoratusta piirasvu´uasta saat paree nostettua jäähtyneen piiraan poies vu´uasta tämän paperin avulla; pysyvi piiras tää paree kuosisaan ja tarjolle laitettavana. )
- Tarjoile lämpimänä joko tälleensä tahi nauti jonkin "maitotuotteen" kera.
Jeeru et osaa olla hyvää!
Kommentit