"Aikaninen lintu se madon nappaa."

2015.4.25%20%286%29.jpg

   Niinhän se tekee mutta mikäs mato (vahi liero) se miulla on napattavissa kun pittää näin aikaseen ain ylös kukkua? On se vaine tää immeisen kroppa ja elo täynnä ymmärtämisvaikeuksia. En mie ainaskaa ymmärrä tätä: voisin periaatteessa vedellä hirsiä pitkin pirttiä vaik päivät läpeensä mutta kun ei nukuta ni kukutaan sitten.
Ehtoolla painelin taasen päätäin pehkuin sekkaan vajaata puoliyötä ( jotain 23.30. ) mutta niin vaine eka kerran simmuin aukasin taasen kolmen pintaan. Ja neljän tiemeellä periksi annoin. Sannoovathan noi viisaammat että jos sängyssä ei nukuta niin turhahan se on jäähä sinne piehtaroimaan. Ei kun ylös vaine uusille urille.
   Ymmärtäsin jotenkin tään jos painelisin ain ehtoolla vaik kahdeksatta käydessä maate... ja sit olisi pakko nousta ehtiikseen esim. viideksi tahi kuudeksi jonnehii töihin. Sen kyl niin kuin taijuisin - ja sulattasin.
Enkä ymmärrä tätäkään et miksi tämä on tällasta "kausiluontosta" tää "univaikeuteni". Välleen onnaa ihan hyvin painella punkkaan jo kymmenen tiemeellä ja saan unta pollaani ain aamu kuuteenkin asti! Se tuntuis AINA ihan kivalle... Mutta sitten tuleekin näitä unettomuusjaksoja. Nämä ei kyllä mitenkään natsaa. En "kannata" olleskaan. Vahi olenko jokin "kuuhullu" joka elää kuun kiertoin mukaan? Olen kyl vähän epäillyt sitäkin ajoittain syylliseksi... Pitäspä ruveta kirjaa pitämään. Tietääkö joku onko nyt mikä kuun kierto? Nouseva - laskeva? Vahi ihan täysikuu?
   Vaikkakin sanontojen mukaan madon kiinni saisin tahi sitten sanonnan " Illan virkku, aamun torkku - se tapa talon hävittää." mukaan aamuvirkkuna saisin taloni ( kotini ) paremmin piettyä näpeissäin. Mutta, mutta... kun ajat ovat jo toiset mitä sanontoin synty aikoina... ja muutenkin... ei ne nyt oikein tähän natsaa.
   Senkin mie ymmärtäisin jos olisi muoskia jotka valvottas joko sen illan tahi näin aamun tunnit. Tahi jos olis joku sualuva joka "jostain" syystä hereillä pitäs... Mut kun ei ole kumpaistakaan tällä haavaa. Mitä nyt tyttärein miun joskus yökyläilessään valvottaa ain läpi öitten.
   Voihan pieksut sentään!