Gluteeniton, laktoositon, "sokeriton".


014.jpg


200g suklaata
200g kasvisrasvaa
4kpl kananmunia
2dl Erytritoli-sokeria
2tl leivinjauhetta
3dl Jytten tummaa ja/tai vaaleaa jauhoa


001.jpg

- Sulata leivontarasva kattilassa liedellä.
- Nosta kattila liedeltä ja pilko suklaa sulamaan rasvan joukkoon.

005.jpg

  Itse käytän tällaista Stevialla makeutettua suklaata...
  Jos kierrät nimenomaan laktoosia tahi maitoa kokonaisuudessaa etkä sokeria kuten mie valiten näistä "kahdesta pahasta" sen "pahimman" poies, niin etsi itsellesi käyttöön joku sopivampi suklaalaatu.

002.jpg

- Hämmennä välillä seosta jotta suklaa sulaa tasaisesti ja kokonaan rasvan joukkoon.

003.jpg

- Vaahdota kananmunat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.

007.jpg

- Lisää jauhosen sekaan vähitellen sula suklaa-rasva seos...
- ...sitten myös kuohkeasti käsin nostellen kananmuna-sokerivaahto.

009.jpg

- Levitä taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan.

011.jpg

- Paista +200´C kiertoilmauunissa VAIN 15min! Ei yhtään enempää!
  Näin saat Mutakakusta sananmukaisesti "mutaisen"; se jää keskeltä sisältään sulaksi, mutamaiseksi.

   Nauti jonkin maitotaloustuotteen tahi vastaavan maidon korvaavan tuotteen ( esim. soijakerma ) kera kakun ollessa vielä lämmin. Nam!