Nyt tänään menee tällä Mummerolla a´ la Humisevanharjun "lujaa"...
...se laitto nimittäin nytten jopa sokeroimaan munkkiset nämä - jota en yleensä tee; "viljele" sokeria....

2020.5.1.%20Kaikettomat%20Munkit..jpg

Maidoton, gluton, hiivaton, soijaton, sokru-sokruton, pähkinätön...

2 kananmunaa
3/4 Erytritoli-sokrua
1dl Viljatuotteen tummaa jauhoseosta
2,5dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
50g leivonta kasvisrasvaa sulatettuna
2dl vettä
3tl leivinjauhetta
kaardemummaa
Ceylon-kanelia
-----
1l kasvisperäistä paisto- ja friteerausöljyä
----
pintaan Erytritoli-sokrua, jos mieli tekee, kuten miul teki nytten...

- Vatkaa sokrusta ja kananmunista "kirjoituksen" kestävä vaahto.
- Lisää osa jauhoista sekaan ja sekoita taikina käsin lusikalla.
- Laita öljyä.... kuivia aineksia... vettä ja loput kuivat aineet sekaan koko ajan käsin lusikalla taikinaa sekoitten.
Muista että seuraat taikinaa ettei siitä tule liian kiinteää! Jätä taikina mieluummin hivenen löysäksi.
- Laita keitinöljy kattilaan ja kuumenne se paistovalmiiksi.
Koe-paista palanen jotahin vaaleaa leipäpalasta tahi pieni nökäre tätä munkkitaikinaa jotta tiedät onko öljy paisto valmista?
Öljy on valmis kunne se ruskistaa paistettavan tuotteen suht´ sujakkaan ja paistettava tuote jää siihen öljyn pintaan "lillumaan" eikä vajoa kattilasi pohjaan.
JA MUISTA varustaa kattila kannella: ota kattilasi kansi siihen viereen ettäs jos öljy kuumenee liikaa ( tahi syntyy jopa tulipalo öljyn kuumuuden takia ) niin saat tukehdettua sen sillä kannella - säätele myöskin tarvittaessa lieden lämmöllä öljyn lämpöä paiston aikana!
- Ota taikinasta pieniä palasia, noin ns. donitsin kokoisia. Pyöräytä palaset vuorollaan palloksi ja muotoile sormillasi keskelle palloa reikä munkille.
Onnaa paree kostutetuin käsin.
Tein taikinasta tästä 12 tsipaletta munkkeja.
- Laita kattilaan öljyyn kerralla mahtuva määrä munkkeja ja paista ne.
- Nosta valmiiksi paistunut munkki pihdeillä paistorasvasta vaikkas voipaperilla suojatun lehden päälle pöydälle.
- Jos haluat sokeroida munkkisi, sokeroi ne nyt heti paiston jälkeen kun se sokru tarttuvi nyt pintaansa paree.
- Nauti.

Ps. Jäähdytä paistinrasva ja hävitä se asianmukaisesti:
Jos paistorasvasi on juoksevaa mallia; loruta öljy jäähdyttyään vaikkas tyhjään maitopurkkiin, sulje se hyvin ja laita sekajätteen sekaan.
Jos taasen kiinteää, jähmettyvää versiota - voit hävittää sen jäähdyttyään vaikkas biojätteiden mukana.