Sämpylät á la mie. ( Nämä sämpylät olen esitellyt jo kertaalleen kirjoituksessani "Teen, puuhaan ja..." )
Näyttää se olla tässäkin jutsakassa että mitä useimmin tekee niin sitä paree tulee. Näitäkin sämpylä-pämpylöitä olen jo tehnä useammankin kerran mutta vie aikansa että löytää juuri omaan "käsialaan" passelit aineet ja ennenkaikkea näiden aineiden suhteet toisiinsa.
Näitä leipoilen silloin kun tekee mieli jotain pehmeämpää syötävää kuin nuita "ainaisia" näkkäreitä tahi sitten vaikkas ns. retkieväikseni kun on lähtö jonnekkin ja tiedän esim. ettäs muut syövät sit siellä jossain pöydän ääressä tavallista pehmeää leipää - onpahan miullai jotain vastavaa syötävää.
Vapuksi munkkia ( ja simaa jonka tein jo aiemmin tekeytymään... ) tyttärein huusholliin. Ihan tavallisia munkkeja...
Pannaria á la mie.
Nesteenään riisimaitoa ja jauhoinaan gluteenittomat jauhot. Ei sokrua olleskana. Ja hyvää on.
Nämä pilkut yllä ja alla ovat merkkipisteitä leivosvuokien pohjissa kun etsin ( tein tuotekehittelyä ) tuleviin Chilitikkukakkuihini oikeaa koostumusta chilin suhteen: yksi piste oli miedoimpien taikinoiden ja neljä pistettä sitten se kaikkein tulisimman versio merkki.
Tuloksena oli että tämä neljän pisteen taikina on liian tulista noin yleiseen "levitykseen" eli ihmisille tarjottavaksi kun ei tiedä että ovatko kaik tottuneet tujuun chiliin. Kolmen pisteen kokoonpano vei voiton.
Ainakin sen mukaan mitä sanoi koe-leivoksiani maistaneiden suutuntumat. Meinaan että itse en näitä maistellut kun tein nämä ns. tavan aineksista - tavan ihmisille, enkäs esim. itelleni, itteni aineksista.
Tässä sitten on samainen taikina jo muokattuna Tikkukakkusten pulliksi. Eiks näytäkkin kuin ois lihapullia tarjolla?
Ja täsä ne ovat sit valmiina!
Aikas "suuritöisiä" kakkusia täytyy sanoa: ensin kehittelin tätä taikinaa useamman kerran... ja vaikkas en olisikaan kehitellyt niin kuiteskin ensin sen kakkutaikaina teko ja paisto. Sitten tämän taikinan murustaminen ja uudelleen taikinaksi teko. Tämän jälkeen pääsin vasta "leipomaan" vaaditut pullaset kasaan. Sitten viel niiden pullien tikuttamiset ( välleen jääkaappiin "jäätymään" ), suklaakuorutteen sulattaminen ja yllensä kastaminen. Ja ihan viimotteeksi koristeleminen sekä taasen jäähdyttäminen kylmässä.
Tässä on tulossa kauniissa laatikossa kauniita Minttusuklaa-juustoleivoksia, jotka ovat sit tuossa alla olevassa kuvassa valmiina.
Appelsiinisia Brownie leivoksia.
Nämä Brownie, kuin myös Minttuleivokset ja Tikkukakkusetkin tein Ravintolapäivää varten johon osallistuin kera ystäväni.
Näitä tuskin tarvitseisi sen kummemmin esitellä koska nämä ovat varmaankin kaikille teille Lukijain Armahta, tuttuja entuudestaan mutta sanon kuitenkin sen verta että välissänsä on Mustaviinimarjahilloa jonka itte olen tehnä... ja menevät täsä ensi lauantaina siksoin poikien YO-juhlien herkuiksi.
Kävin täsä taanoin Toiminnallisella lekurilla joka määräsi miulle maitotaloustuotteet ainakin vähäksi aikaa käyttöön jotta voidaan sitten aikanaan mitata verestäni lehmänmaitovaste-aineet.
Näinpä sitten sain nyt toteutettua KESÄISEN UNELMANI: JÄÄTELÖÄ!
Tein jätskiä joka on á la mie, "höystettynä" kretalla ja maitorahkalla. Mausteeksi sekaansa raastoin viel appelsiininkuorta. Usotte työ että olipas IHANAA saada ne ensimmäiset lusikalliset jätskiä suuhuni! Heureka et se oli ihanaa! Ajatella nyt että viimotteeksi olen syönnä jätskiä joskus viime syksynä ennen tätä ruokavaliotani. JA kun nyt on viel sattunut olee näin poikkeuksellisen aikainen ja todella LÄMMIN kevät! Ihanhan tässä jätskiä on tehnä mieli jo pitemmän ajan.
Kommentit