Jep, jep.... saimma tuossa taanoin ystävältäin yhdeltä kotimaisia omppuja hänen omenapuustaan ja päätimmä tehdä näin syssyn tullen siitä sit ( taasen ) omppupiirasta:
n. 1,5l kotimaisia omppu-pomppua
4tl Ceylonin kanelia
reilu 3rkl Maizena-jauhoja
loraus sitruunamehua
n. 200-250g leivonta kasvisrasvaa
n. 200-250g leivonta kasvisrasvaa
n. 1dl Erytritoli-sokrua
4-4,5dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
0,5dl vettä
- Kuori, pilko, omppu-pomput.
- Kuori, pilko, omppu-pomput.
- Lorauta sitruunamehu omppuin ylle, lisää kaneli ja Maizena. Hämmäytä sekaisin ja jätä maustumaan.
- Pehmitä hiven rasvaa, tahi ota jo edeltäkäsin huoneen lämpöön pehmiämään.
- Sotke rasva ja sokru sekaisin - jopa hiven vatkain.
- Lisää muut ainekset rasva-sokrun sekaan ja vaivaa taikinaksi.
- Taputtele taikina ( n.2/3osa taikinasta ) joko voideltuun tahi leivinpaprulla vuorattuun paistovuokaan ( miulla n.23cm halkaisijaltaan ) reunoja myöten.
- Kumoa maustuneet omppu-pomput vuokaan ja...
- ...kaulihhe päällinen jauhotun leivinpaprun päällä "levyksi" sekä...
... nosta/kumoa sitten tämä kansi piiran ylle jonka taikinaiset reunaset olet ensin vosekkinut kylmällä vedellä sormin: tarttuu päällinen paree kiinni reunoiltansa.
- Pehmitä hiven rasvaa, tahi ota jo edeltäkäsin huoneen lämpöön pehmiämään.
- Sotke rasva ja sokru sekaisin - jopa hiven vatkain.
- Lisää muut ainekset rasva-sokrun sekaan ja vaivaa taikinaksi.
- Taputtele taikina ( n.2/3osa taikinasta ) joko voideltuun tahi leivinpaprulla vuorattuun paistovuokaan ( miulla n.23cm halkaisijaltaan ) reunoja myöten.
- Kumoa maustuneet omppu-pomput vuokaan ja...
- ...kaulihhe päällinen jauhotun leivinpaprun päällä "levyksi" sekä...
... nosta/kumoa sitten tämä kansi piiran ylle jonka taikinaiset reunaset olet ensin vosekkinut kylmällä vedellä sormin: tarttuu päällinen paree kiinni reunoiltansa.
- Kaulihhe yli jäänyt taikina uudelleen levyksi ja tee siitä haluamiasi kuvioita piiraan tään ylle, ja pistele sit viel lopuksi haarukalla "hengitys"aukot piiraan pintaan.
- Paista kiertoilmauunissa +180´C n.vartti ja sitten viel +160´C noin tunteroinen.
Nauti tältäänsä lämmä ollen tahi sit kylmänä - maistuu kummallakin tavalla. Eikää välttämäti tarvihhe ns. kylkijäisikseen mitään maitotuotetta tahi niiitä korvaavia tuotteita. On hyvää ihan vaine tältäänsä.
Voine myöskin pakastaa; mie pakastan palasina ja sit joskus aina nautiskelen palasen kerrallansa.
Nauti tältäänsä lämmä ollen tahi sit kylmänä - maistuu kummallakin tavalla. Eikää välttämäti tarvihhe ns. kylkijäisikseen mitään maitotuotetta tahi niiitä korvaavia tuotteita. On hyvää ihan vaine tältäänsä.
Voine myöskin pakastaa; mie pakastan palasina ja sit joskus aina nautiskelen palasen kerrallansa.
Kommentit