Jep, jep.... saimma tuossa taanoin ystävältäin yhdeltä kotimaisia omppuja hänen omenapuustaan ja päätimmä tehdä näin syssyn tullen siitä sit ( taasen ) omppupiirasta:

20210825_144552.jpg

n. 1,5l kotimaisia omppu-pomppua
4tl Ceylonin kanelia
reilu 3rkl Maizena-jauhoja
loraus sitruunamehua

n. 200-250g leivonta kasvisrasvaa
n. 1dl Erytritoli-sokrua
4-4,5dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
0,5dl vettä

- Kuori, pilko, omppu-pomput.
- Lorauta sitruunamehu omppuin ylle, lisää kaneli ja Maizena. Hämmäytä sekaisin ja jätä maustumaan.

- Pehmitä hiven rasvaa, tahi ota jo edeltäkäsin huoneen lämpöön pehmiämään.


20210825_123809.jpg

- Sotke rasva ja sokru sekaisin - jopa hiven vatkain.

20210825_123844.jpg

- Lisää muut ainekset rasva-sokrun sekaan ja vaivaa taikinaksi.

20210825_125343.jpg

- Taputtele taikina ( n.2/3osa taikinasta ) joko voideltuun tahi leivinpaprulla vuorattuun paistovuokaan ( miulla n.23cm halkaisijaltaan ) reunoja myöten.

20210825_125654.jpg

- Kumoa maustuneet omppu-pomput vuokaan ja...

20210825_130205.jpg

- ...kaulihhe päällinen jauhotun leivinpaprun päällä "levyksi" sekä...

20210825_130449.jpg

... nosta/kumoa sitten tämä kansi piiran ylle jonka taikinaiset reunaset olet ensin vosekkinut kylmällä vedellä sormin: tarttuu päällinen paree kiinni reunoiltansa.

20210825_131426.jpg

- Kaulihhe yli jäänyt taikina uudelleen levyksi ja tee siitä haluamiasi kuvioita piiraan tään ylle, ja pistele sit viel lopuksi haarukalla "hengitys"aukot piiraan pintaan.
- Paista kiertoilmauunissa +180´C n.vartti ja sitten viel +160´C noin tunteroinen.

20210825_144744.jpg

   Nauti tältäänsä lämmä ollen tahi sit kylmänä - maistuu kummallakin tavalla. Eikää välttämäti tarvihhe ns. kylkijäisikseen mitään maitotuotetta tahi niiitä korvaavia tuotteita. On hyvää ihan vaine tältäänsä.
Voine myöskin pakastaa; mie pakastan palasina ja sit joskus aina nautiskelen palasen kerrallansa.

20210825_144823.jpg