n.6dl marjoja ( siis mansikoita, tahi muita marjoja. Omenoita, hedelmiä, pilkottuna, lohkottuna. ) blendattuna soseeksi...
... siihen niskaan 8rkl Chian siemeniä
- Tehtynä vuorokautta ennen leivontaa tahi samaisen päivän aamuna viimeistään: laitettuna yön yli/n.6tunniksi turpoamaan hillokkeeksi, viileään.
225g kasvis-leivontarasvaa
( n.1dl jotahin makeuttajaa jos haluat käyttää - ei välttämäti tarvitse ollenkaan )
4dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
3/4dl kylmää vettä
- Pehmitä, älä sulata, rasvaa hivenen.
- Lisää rasvaan muut ainekset ja vaivaa käsin taikinaksi.
Laita taikina jääkaappiin kylmään kunne valvistelet loppu leipomuksen asiat kuntoon.
- Ota Chian-siemen -hilloke poies jääkaapista.
( Lisää -hillokkeen sekaan 2rkl Maizena-jauhoja jos haluat - itse en lisännyt )
- Käytin paperisia Amerikan muffinivuokia jotka asettelin varmuuden vuoksi metalliseen-muffinivuokaan; ei paperinen vuoka pääse leviämään paiston aikana jos niillä sellaista tahtoa olisi.Tai....
- ... voitele noin 27x27cm:nen ( pyöriä 27cm irtopuhjavuokakin käy hyvin ) vuoka tahi laita siihen leivinpapru pohjalle - voit sitten nostaa piiraan sillä paprulla hyvin poies vu´uasta ja jäähtymään johkin.
- Nosta taikina poies jääkaapista ottain siitä noin 2/3osa tahi jopa 1/2 piiraisiin/piiraaseen.
- Nosta sopivanmoinen pala taikinaa muffinivuokaan ja levittele se -vu´uan reunoilla joko jauhoitetuin sormin tahi pientä teelusikkaa apuna käyttäin. Sen vahvuiseksi ko haluajat; itse tein mahdollisimman ohute taikinareunat ja -kannen.
- Nosta tosi reilu ruokalusikallinen -hilloketta muotoilemasi piiran sisälle.
( olisin voinut täyttää omain enemmlläkin marjahillokkeella, mutten halunut. Ensi kerralla voisin laittaa "kystä kyllä" rutostikin...
- Ota uusi palanen taikinaa käsiisi jauhoitettuihin ja taputtelyy se ohueksi kansi palaksi.
Aseta kansi piiraan päälle, painele hivenen reunojaan yksiin pohoja/reunataikinan kera.
Halutessasi vaik´ haarukalla painellen sen lisäksi, kuten itsekkin nyt painelin; pysyy ainakin kiini paree.
- ... tahi levittele taikina isomman vu´uan pohjalle ja osaksi reunoillekkin.
- Ota toinen leivinpapru työpöydällesi ja ripotelyy sille hiven jauhoja.
- Käytä mittapuunasi vuokasi mittoja, halkaisijaa ja äärimittoja sekä levittele joko käsin tahi kaulimella kaulien se loppu osa taikinasta tälle leivinpaperille. Siitä tulee piiraasi kansi.
- Kaada marja/hedelmä-hilloke vuokaan taikinan syliin.
- Nosta leivinpaprulle levittelemäsi piiraan kansi tätä paprua apuna käyttäin piiraasi ylle - "kumoa" se siihen ja...
... taputelyy piiraan reunaset kiinni.
Jos jää hiven reikäsiä sinne, toinen tänne, niin anna olla - älä välitä sillä...
... ota haarukka ja pistele viel piiraasi päälle lisä reikäsiä tällä haarukalla jotta "enimmät" höyryt pääsevät piiraan sisuksistaan ulos kun se paistuu uunissa.
Jos teet rutkammin taikinaa, niin voisit tehdä tästä taikinasta kauniit koristeet tahi vaikkas ristikkäiset koristeraidat piiraasi pintaan...
Voit voidella kananmunalla piiraasi pinta, muttas jos voitelet, niin voitele jo ennen reikäin pistelyä sillä muutoin jälki käteen voideltuna voitelet juuri pistelemäsi reijät umpehen!
- Paista kiertoilmauunissa ensin +180´C n.vartti ja sitten +160´C noin tunteroisen verran - tahi kunne kypsä on.
Kommentit