"Kauan se kesti, kauan se antoi..." ... kystä kyllä.
   Vaik mie tuossa jo jälkeen uuven vuuven sanelin et jotahin sisuksiini jopa jo sain niin eihän se sit siellä pitänäkkään! Ei, ei totta tosiaan vaan se antoikin tuta ihan olan takaa, "koko rahan ejestä"! Sen mitä sain vaivoin itsellein juurikin sisuksiini houkuteltua, mielein taivuteltua jotta jotahin on PAKKO saada nasun piskuisen pohjalle jotten ihan kuihtuisi maailmankartalta poies kuin Rusku-Rusinantte konsanaan, niin eikä mitä - kaik tulla "tupsutteli" kotvan kuluttua ulos. Jos ei yhdestä suunnasta ni sit toisesta - ja välleen yhtä aikaa molemmista! Kääk! Ja YÄK!
   Peljästyin jo nestehukkaa, "kapakalaksi" muuttumista, muttas sit onneksein otimma yhteyttä "Arvauskeskukseen" josta oivan vinkin sain jotta haeppas Apoteekista hivenen ätäkämpää maitohappobakteeria ( kuin mitä miul jo ennestään käytössäin oli ) joka tehoaa paree!

49081717_2276509719049088_68189121890683

Käväisin hakemassa, ja samalla reissullain sit muutoinkin asioillani; jolta matkalta yssi ainua kuvanen kun Taivaanrantaamaalailin kotia päin jo poies tullessain - vasemmalla "manner", oikialla Heiskalansaari. Vasemmalle Lapinlahti, oikialla Iideni.

   Tiedän, tiedän vasiten että olen ns. aivan "typerä", aivan "mahdoton"...
   Täsä kun on joutanna atvailemaan vähän taasen kaikenlaista, kun tätä tautiansa on "pidellyt" kohillaan ettei poloinen karkuun läksisi...
   Kunne selätin tuon kaikkein pahimman vaiheen jotta jo johkin uskaltauduin lähtiä pistäytymään äkkisiltään ( kun oli pakko saada nuita uusia roppeja syödäkseen ) kuunellen elimistöäin, sekä täten itseni tiedostin jo henkiin herkiiväksi, niin meikä Mummerohan se ei enää sänkyään siin vaiheessa "pidellyt"! Ei tod.! 

49459823_2352802358329902_66889527321637

Vaan pikku hiljaa, "hissun kissun, vaapula vissun", askel sinne, toinen tänne. Askar sieltä, toinen täältä.
Täällä Humisevallaharjulla, neljän seinän sisällä, kattoin alla, mie olen käyskennellyt ja jatkanut siitä mihkä jäin ennen Yrjön ja Ulos-Annin kylään tuloa.
   Näimpää sitten on taasen hivenen isompi siivous saatettu loppuun asti. Paikka jos toinenkin on vosekittu puti-puhtoiseksi.
Sitten sain vihoin ja viimeinkin kaik kukkain nuo vihiriäiset ( about 100 kipaletta ) käytettyä suihkusa! Jee, hyvä mie.
Siin olivat niin Santut ( Santpaulit kuin myöskin Saniaiset ) kuin myöskin Liisat ( Kotikoivu, alias Lissu ), Pojat ( Tuhmatpojat ), Maijat ( verkko-sellaiste ), Anopit ( -hampaat kuin myöskin -kielet ), Liljat ( Rönsy-sellaiset ), Kaffet, Vehkat, yms., yms., ihan kiltisti vuoroaan jonottamassa ilman mitään jonotuslippua- tahi -lappua. Ja sittenpä kunne kaik olivat näin mirs-marssineet kiltisti vuorollansa alle märän suihkusen, jokahinen niistä sai joko oman entisen paikansa tahi sit löysi jonkun uuden uutukaisen paikkan asuinsijakseen.

   Mietin: kuin sitä pitää tällaisen "Durasell´lla" rokotetun ihmisen olla kipiä silloin kun se periksi antaa? Kuin sitä pitää todella olla rätti-poikki-puolikuollut-toinen jalka haudassa, ennen kuin periksi antaa ja asettuu aloilleen?
Mikä se on että ei voi vain olla ja relata? Miksi sitä pitää näin toipilaanakin, ei viel täysi-kuntoisena, olla koko ajan tekemäsä jotahin? Eiköö sitä vois vaine olla ja eliä kun kerrankin kroppa sanoo että nyt huilaa? Kuka käskee hommailla alvariinsa; miksi mieli ei periksi anna vaik kroppa kuin käskee?
   Nuo pari päivää jotka totaallisesti vedin sängyn pohjalla niin tuntuivat ihan hirveitä! Kauheeta olla vaine aloillaan ja vuottaa jotta aika kuluu, tauti ohitse menisi... edes sen verta että toipilaaksi jo pääsisi ja jotahin voisi tehdä!
Miten sitä "odottavan aika onkaan pitkä"?
   Sitäkin mietin että mitenkä sitä toiset osaavat vaine olla? Tekemäti mitään? Kuinka se VOI luonnistua joltahin, kuinka joku voi olla vaine? Eikö ihminen ole luotu tekemään - vahi eikö KAIK ihmiset ole luotu tekemään jotahin... aina... alvariinsa? Onkoo Ukko-Ylimmäinen antanut jollekkin ihan tarkoituksella "Lorvi-Katarin" ja ajatellut että täytyyhän sitä kaikenlaisia ihmisiä tälläkin Telluksella stallade?
    Sitten toisaaltaan taasen... Jos, ja kun, tämä Mummero sitä laverin pohjaa kuluttaa silleensä että siellä tosiaan sit olen ja öllötän ni eiköö se sit todellakin tarkoita sitä että SILLOIN on Mummero TODELLAKIN jollahin tapaa sairas? Että Mummero ei todellakaan tekeydy, näyttele Lorvi-Kataria, vaan silloin sitä on tosi kyseessä kun niin tapahtuu? Silloin on Durasell´sta todellakin virta loppu!?
   Toisaaltaan... onhan se todella hyvä että virtaskaa riittää. Onhan se hyvä että heti-miten kunne kynnelle kykenee ni lähtee liikenteeseen ja näin sitten ejes auttaa omaa toipumistaan. Ainakin näin nyky tietämysten mukaan kun nykyäänhän uskotaan JOKAHISESSA tauti-, sairas-, yms.- tapauksessa että ihmiselle on paree lähtiä ja olla liikenteessä heti kunne vaine hivenenkin kykenee, "eikä pidä jäädä tuleen makamaan" jolloin elimistössä ei pääse aineet liikenteeseen ja vaihtumaan sekä täten sit ihminen paranemaan sujuvamman aineenvaihdunnan kera!
Josko sit taasen josain tapauksessa ( misä? ) voi sattua niin että tää liika liikkuminen saattaa pahentaakin paranemista....?