Töissä tuli leipostua sen verta paljon että hivenen vaine "jäi tarvista" kotia samaista juttua harrastaa. Ei siis aikaa eikä jaksamista että olisin kotonain tehnä normi-pakollisten syönti-leipomusten lisäksi jotahin "ei-pakollista". Elikkäs vaine Siemennäkkäriä, Kaikettomia sämpylä-pämpylöitä, noin niin kuin pääosin kotonain...
   Töissä leivotuista tuli muuten suolaisia harvemmin kuvattua sillä ne ovat pääosin kaik´ ns. saman näköisiä koostomuksensa takia.
Pohjanaan tavallinen suolasen piiraan pohja jauhoineen, rasvoineen yms. tykötarpeineen. Sitten täyteaineksina kaikenlaisia vihanneksia, juureksia, kanaa, kalaa, juustoa, yms.; sitä mitä milloinkin sattui olemaan työnantajain hankkinut kylmäkaappiin. Ja ihan ylimmäiseksi sitten "sitovaksi" ainekseksi muna-maitoseos juustoraasteiden kera. Se siitä, tämä niistä.
    Muttas tässä seuraavana niistä ns. makeammista Töissä leipomistain osanen sillä to-de--la harvase oli päivä etten olisi siellä leiponut jotahin makiaa - tahi suolasta syödä:

2018.12.%206.%20Sipanniekut%2C%20lakton.

   Riisipuuro-päivän jälkeen jämä-puurosta leipoilin näitä Sipanniekkuja, lakton. ( Suolaisia nämäkin mutta eivät nyt kuitenkaan ns. piiraita. )

2018.12.4.%20Luumu-kaneli-juustokakku.%2

    Luumuinen ja kanelinen juustokakkunen gluteenittomana ja laktoosittomana. Pohjansa tosin kokonaan maidotonna Piippareista.

2018.12.5.%20Unelma-jouluhalko.%20Gluton

   Unelma-Jouluhalko gluteenittomana ja laktoosittomana.
Jouluhalot ovat sellaisia että niitä menee kivasti ain näin joulun tiemeellä.

2018.12.7.%20Irish%20Coffee-juustokakku.

   Irish Coffee-juustokakku Tuuloma-päällisellä. Laktoositon versio tääkin.

2018.12.7.%20Punajuurellinen%20Mutakakku

   Punajuurellinen Mutakakkunen gluteenittomana ja laktoosittomana. Mie leivoin tään ja pomo koristeli...

2018.12.14.%20Punajuurinen%20Mutakakku.%

    Toinen kipale vastaavaa kakkusta; nyt miun koristelemana.
   Mutakakkukin on/oli kestosuosikki. Kuten sekin ettäs nyt tänä jouluna oli "menopäällä" kaikki tummat leivonnaiset ( kuten näistäkin kuvistain sen huomaa ) ettäs sitten perinteinen Kinuski-Puolukka-juustokakkukin.

2018.12.15.%20Sitruunainen%20appelsiini-

   Sitruunainen appelsiini-suklaa naked-kakku. Lakton.

2018.12.19.%20Luumujuustokakku%2C%20lakt

   Luumujuustokakku Tuuloma-luumu-päällisellä. Laktoositon.

2018.12.19.%20Omenakakku%2C%20lakton..jp

   Omenakakkunen naked-muodossa. Lakton.
Tähän tein totuuden sanoaksein sellaisen valkosuklaisen, punaisella elintarvikevärillä värjätyn, päällisen mutta kuten kuvastani tästä näkyvi niin töperöstihän siinä sit kävi: seoksesta siitä tuli liian juokseva ja se valui aivan liian sukkelaan pitkin pituuksia ja loput mitkä siitä eivät kerenneet valua teille tietämättömille, niin ne sit imeytyivät suit-sait-sukkelaan kakkusen tämän "syövereihin" imeytyen tuonne sisuksiinsa eikää jäänyt "lillumaan" pintaansa tään kuten olisi oikee oppisesti pitänyt käydä. Pöh!
   Nää tällaiset naked-kakkusetkin olivat aika kysyttyjä... kuten myöskin pitkästä aikaa ihan perinteiset kahvikakut ( kuivakakut ), joita molempia tein nyt myös tilauksesta asiakkaiden niitä halutessa itsellensä.

2018.12.17.%20Rocky%20road%20hedelmist%C

    Aikaslailla ainua makia leivonnainen kotonain tällä haavaa joulukuulla kun Töissä olen ollunna: Rocy Road hedelmistä ja pähkinöistä tehden. Gluton, maidoton.

2018.12.17.%20Rocky%20road%20hedelmist%C

   Sen vaine huomasin että tarvitsee AIKAA aika PALJON kun tätä alkaa tekemään: hedelmien ja pähkinöiden esikäsittelyyn menee rutosti aikaa! Ja toisekseen hokasin jotta jos ja kun ensi kerran teen tällaisen niin teen joko enempi taikinaa tahi sitten laittelen vaine puolta pienenpään vuokaan koko piiraan jotta saan siitä sit tuplasti paksumman, korkiamman, piiraan aikaseksi.

   Tein mie ( liekkö jo kertonnakin... kun en muista? ) Unisiepparia issellein. Tein ja kunne muoskain mukelot näkivät sen tekemiseni totesivat he että hekin-ja-kans haluta sellaisia....?
Niinpä sitten siltä tilalta että issellein olisin tehnä yhden hivenen isomman -siepparin ni teinkin kolme kipaletta erilaisia ja pienempiä -sieppareita:

2018.12.1.%20Unisiepparit..jpg

 Nämä kolme kipaletta ovat täl hetkellä Pukinkontissa ja huomenissa sit uusien omistajien omaisuutta lahjoin avaamisten jälkeen.
    Hankin näihin ensin rinkulat, päällystin ne hamppunarulla, ja sitten virittelin nuo verkostot käsityö-merkintälangalla ( onkohan se oikea nimitys musliinilanka?) keskellensä kera pienoisten helmien. Viimotteeksi viel asettelin jokahiseen roikuilemaan aikojen saatossa keräämäni luonnon lintuin sulkia.
   Muttas kunne nämä kolme kipaletta olin saanut valmihiksi niin Ystävät, Tuttavat - Hans-vili-lai-lai... alkoivat juttelemaan nämä nähdessään jotta teeppäs nuita myös maailmalle!?

2019.12.5.%20Unisiepparit%20%281%29%20%E

Ja niinhän mie sitten tein. Kolme kipaletta uusia ja nytten sit täysin ostotarvikkeista.... Ei kun - nuo rinkulat päällystin kyl vanhoilla pitseillä! Muttas muutoin kyl ostokamaa täysin, kokonaan.
   Tään pisimmän sain jo matkalle maailmalle! Wau! Hyvä jutska...

2019.12.5.%20Unisiepparit%20%282%29%20%E


2019.12.5.%20Unisiepparit%20%283%29%20%E