...á la Humisevaharju, ja sitten myöskin Töissä ja näköjään nyttemmin siellä sitten aikaslailla nimimerkillä Poutaheinä.
Kaiketon kasvis-kalapizza itsellein evääksi.
Ihan vaine perus-perus kampsikkainen täytekakku, lakton.
Tosin sil viisiin erilaisna ny´ jottas tein todella piskuisen, kapian, ja korkian version.
Välleen "jokapäiväsitä leipää"; muodossa Siemennäkkäriä.
Ain välleen pitää sitäkin tehdä, lukemattomia kertoja, kun se on hyvää välipalaa, ohimennen kopattua syötävää, ja pikku-nälkäänkin ihan hyvää purtavaa.
Kaikettomia Suklaa-Cookieita jotka sisälsivät hasselpähkinää, kun sellattiis suklaata olimma ostannut ja sit käytimmä sen näihin.
Tein suurehkoja kun mielein teki. Hyviä ovat silloin tällöin kaffeen kera otettuna tsipale.
Tiramisu -juustokakku. Lakton.
Ihan ehdoista Savoiardi-kekseistä ja rommiaromilla maustettuna.
Veinpäs muille syödä, niin en avannut "pakettia" enkää koristellu. Tosin ei tää tuota kaakao-sihtiä enempää tarvihhekkaan mitään.
Kaiketon Focaccia lohella tsipuleilla, paaprikoilla.
Tästä Focaccia´sta tuli mieleeni ( tarinassain nimeltänsä "Miehen..." ), ettäs tein taanoin siitä eräältä naapuriltain "vaihdantataluodella" saamastain hirveetä-lihasta sen lihaisan pizzan.
Arvaatkaas kuin sen kera käyvi?
No, mie söinen siitä sitten sen palasen - hyvää oli. Jee-ru, ettäs hyvää oli! Vuotin kotvasen, ja kuulostelin... Otimma toisenkin tsipaleen syödäksein ja - ei, se piti jättää kesken.
Vaik´ kuin pakistaan notta "rohkee rokan syöpi", niin kyl nyt piti miun jättää tään "rokan" syönti kesken vaik´ kuin olovinnain rohkia olenkin!
Kävi nimittäin niin, ettäs kun mie nyt aina olen tupanut valittamaan jotta en koskaan saa tarpeeksi tulista... en mistään, jne., niin sehän sitten koituu omaks´ kohtaloksein, se liika tulisuus. Kait?
Se alkoi polttelemaan suuta ja limakalvoja. Polttelemaan ja mikä hälyttävintä, tunne nieluun tulla sellainen, että se turpoaa umpeen! Turvotti, ahisti. Ei hyvä.
Jäin pizza lähes koskemattomaksi, jäin pizza tuo syömäti. Annoin muoskallein perheineen herkun moise syötäväksi. Jep, jep, et tällattiis. Pitää nenga alkaa kierellä sitten "enimpiä" chilejä ja muitahin tulisia sukulaisiaan. Pöh!
Pookkanakakku, muodossansa kakku eikää piirakka pellillinen. Sisällänsä on appelsiinimarmelaadia. Normi pohja, lakton.
Pomo leipoi ja paistoi, mie täytin ja koristelin.
Suklaapohjainen Viikuna-täytekakku, gluton ja lakton.
Pomo leipoi pohjan - mie täytin ja koristelin.
Luumuinen joulu-juustokakku ( Piipparien mausteilla maustoin ). Gluton Piippareista pohja, lakton.
Kinuskinen omenatäytekakku, gluton, lakton.
Työkaveri teki pohjan, mie täytin ja koristelin. Laitoin mm. täytteeseen valmis-kinuskikastiketta, muttas sitten päällisen kinuskin tein itse - kuten aina keitän päällisten kinuskit itse kasaan, kinuskiksi... Omenat pehmitin mikrossa kun pitimmä saada nopsaan tarjottavaa. En voinut alkaa hellalla vuottaa, ettäs kuin nopsaan ne siellä lämpiävät, kypsyvät - ja sitten viellä jäähdyttäminen!
Kiirusta pitää, edelleenkin Töissäin. Millos ei pitäisi?
Muttas onneksi on sitten olemasa tasapainoksi mm. tällainen luotaisetuus olemasa, kuin paikka jossa saapi pitää sen ( mahdollisen ) ruokatau´on näin ihanaisessa miljöössä, ihanaisessa paikassa, vaikkas tätä ihanaista maisemaa järven seljälle päin katsellen!
Mummon katettu Omppu-pomppu-piiras. Normaalilla jauholla muttas maidotonna sitten itseasiassa kun aloin muistelemaan jottas mitäs tähän laitoinkaan?
Ja nyt sitten omppuin lisäksi sisuksissaan myöskin päärynöitä! Elikkä Omppu-päärynäpiiras.
Tein samoin tein tupla-piiraat...
Tilaisuuteen yhteen pyyntö tuli Kinuski-puolukka -juustokakuista. Täsä ne. Normaaleista Piippareista pohjat ja lakton muutoin muttas noissa valkosuklaisissa raidoissa päällänsä on ihan maito-maitoa!
Tilauksesta tvistillä olevainen kakku. Nyt siitä sitten tuli tämä tällainen Piparminttu-minttu -täytekakku, gluton ( sanoisin ettäs vaalea pohja... en muista aivan varmaksi? ).
Toisten tekemä pohja, miun täyttö ja koristelu. Mm. koristelussa maidollista valkosuklaata, ja täyttönsä suklaisissa elementeissä...
Itsenäisyyspäivän kunniaksi sini-valkoita tarjolle; Mustikkainen valkosuklainen naked-täytekakku.
Toisten tekemä suklainen pohja, miun täyttö ja koristelu.
Hei - ja, kun puhun "miun täyttö", niin tarkoitan sillä, ettäs useimmiten Pomon kera pähkäillään näistä kakkuin makuista, jotta mitä olisi hyvä juurikin silloin tarjolle laitella. Heitellään niitä silleen puoleta toiselle, kuin ikään aviopari kertaisi, ettäs mitenkä rakennetaan talo tahi sisustetaan jokin huone - hyvällä tvistillä ja yhteisymmärryksellä tosin. Ei riidellen.
Tahi sitten saan itse päättää ne maut. Ja makuja teen, rakentelen itse. Joko joskus käyttäin valmiiksi maustettuja maitorahkoja tahi tuorejuustoja, muttas sitten taasen usein ei mitään sellaisia mukana, vaan itse alusta loppuun maustain - kuten nytkin kaikki nää tään postauksen kakkuset.
Koristelut päätän kyl itse yleensä ja käytän niissä samoja jutskia kuin sisuksissaan on; tästä olen puhunut jo aikaisemmin-kin - ugh!
Kommentit