( Gluteeniton, maidoton, "sokeriton" )

2016.8.16.%20Kuningatar%20raakakakku%20%

2016.8.16.%20Kuningatar%20raakakakku%20%

Pohja:
2dl auringonkukansiemeniä
15-18kpl pehmeää taatelia kivet poistettuna
1dl mantelilastuja tai -rouhetta

Väliin:
N.3dl tuoreita marjoja

Täyte:
3dl cashewpähkinöitä
2dl kookosöljyä
1/2dl juoksevaa hunajaa tai siirappia
1-2 sitruunan mehu
1tl vaniljaa
1 ( 400g ) kova tölkki kookosmaitoa
2-4dl tuoreita marjoja
1/2dl kookosöljyä

Koristeluun: tuoreita marjoja

- Laita cashewpähkinät likomaan kylmään veteen jo EDELLISENÄ iltana tai vähintään 3TUNTIA ennen kakun valmistusta.
- Laita kookosmaitotölkki jääkaappiin.

- Paahda ( ÄLÄ polta ) auringonkukansiemeniä kevyesti paistinpannulla.
- Jauha taatelit blenderillä tahi sauvasekoittimella.
- Lisää sekaan siemenet ja kookoslastut - sekoita tasaiseksi.
- Levitä nämä pohjan ainekset vuokaan jossa on leivinpaperi.
- Ripottele päällensä marjoja.

- Kaada pähkinöiden liotusvesi pois.
- Lämmitä kookosöljy juoksevaksi.
- Kaada blenderiin tai tehosekoitinkulkoosi pähkinät, vanilja, hunaja ja sitruunamehu. Sekoita.
- Lisää kookosöljy ja kookosmaidon valkoinen osa - ÄLÄ sitä kirkasta vettä sieltä purkin pohjalta!
- Sekoita.
- Kaada puolet täytteestä pohjan päälle, levitä se siihen ja siirrä kakku kylmään ( vaikka jääkaappiin tahi pakkaseen ) vuottamaan.

- Lisää toiseen puolikkaaseen marjat...
- ...ja 1/2dl juoksevaa kookosöljyä.
- Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Ota kakku kylmästä pois ja laita valkoisen kerroksen päälle marjoja.
- Kaada värikäs marjainen seos marjojen päälle.
- Valmista; siirrä kakku kylmään tai pakkaseen.

- Ota kakku sulamaan ennen tarjoilua ja koristele silloin kakku tuoreilla marjoilla.

   Itse olen tehnyt tätä kakkua sekä että: kahdella kerroksella tahi sitten kokonaan värillisenä jollon tietty laitoin kaik ainakset yhteen samaan massaan seksisin.
( Kuvissani ns. kuningatar-versio. )
   Mantelilastut tai - rouheen voi jättää pois tai korvat esim. vastaavilla kookoshiutaleille tai -lastuilla.
   Pakastemarjatkin käyvät yhtä hyvin...
   Hunajan, sokerin ja vaniljan voi jättää pois jos et käytä sokeria tai muitakaan makeutusaineita.
   Jos YKSIN syöt kaiken tämän niin muista ensin "kohmettaa" kakku kylmässä. Tämän jälkeen leikkaa se palasiksi ja SITTEN VASTA pakastaa valmiina annospaloina.

   On muuten syntisen hyvää ilman sokereitakin.
   ( Sain tämän ohjeen aikoinaan tyttäreltäin miun joten kiitos kuuluu hänelle näistä makoisista hetkistä. )