( Gluteeniton, maidoton, "sokeriton"; Karppisokeria, Steviaa... )

8.8.%20-14.%20unelmatorttu%20mustaviinih


Juomalasillinen kananmunia eli noin 4kpl.
Tismalleen saman verran sokeria ja
saman verran sitten jauhoja.
( Eli periaate on että kaikkia näitä on AINA saman verran; kanamunien määrä määrää kuin paljon muita tulee. )
Itse laitan nyttemmin gluteenittomia jauhoja mielialan mukaan; mantelijauhoja, Jytten vaaleaa ja tummaa jauhoa sekaisin, tai ihan vain pelkästään pottujauhoja. Mutta ain olis paree laitella ainakin jonkun verran pottujauhoja...
Jos teet tumman kääretortun niin laita osa jauhoista kaakaojauhoa. Sellaista johka ei ole lisätty muuta - se on pelkkää kaakaota!
Ja sokruna käytän joko Karppisokrua tahi sitten Steviaa. ( Mutta kun en oikein niitäkään söisi niin harvoin teen tätä leivosta - tahi muitakaan makeita leivoksia... )
Jauhojen sekaan leivinjauhetta neljään munaan noin 1,5tl.
Jos käytät vaniljasokeria niin noin 1,5tl/4munaa.

-Vatkaa munat ja sokru vaahdoksi niin kauan että voit piirrtää taikinalla jonkin kirjaimen vaahdon pintaan sen siitä häviämäti.
- Jos haluat ns. Sienipohjan niin lisää tässä vaiheessa vaahtoon noin 3rkl vettä. Taikinasta tulee tukevampi.
- Sihtaa kaikki jauhot/kuiva-aineet sihvilän läpi taikinaan ja...
- ...kääntele LUSIKALLA tai jollakin KAUHALLA varovasti kuivat aineet sekaan. ÄLÄ hämmennä!
- Paista kierotilmauunissa +175-180´C kunne pohja on kypsä. Ei mene kauan aikaa...
- Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin ( tai voipaperin) päälle ( ja leivinpaperin alla on viel sanomalehteä ) ...

Täyte:
200g rasvaa ( miulla kasvisrasvaa kun en käytä maitoa )
2dl tomusokeria ( en voi itselleni käyttää jos en käytä Karppisokeri-tomuskia... )
2kpl kananmunia tai vain kanamunan valkuaista
( sillä ei ole paljoa merkitystä kummin... jos laitat koko munan tulee täytteestä himpun keltaisempi mutta saat runsaamman määrän täytettä :) )

- Pehmitä ( ÄLÄ sulata ) rasva mikrossa.
- Lisää tomuski.
- Vatkaa.
- Lisää kananmunat kun seoksen sokerit eivät enää tunnu rakaina vatkaimessa = vatkaus on kuohkea ja vaalea.
- Vatkaa.

... ja levitä hillokerros levyn päälle sekä paiston aikan tekemäsi Unelmatäyte.
- Kääräse kasaan ensin leivinpaperilla käsin avittain että kääröstä tulee mahdollisimman tiukka, ja sitten sanomalehti viel päälle kääreenä.
- Katso että käärön ns. liitoskohta ( se missä on käärön pitkän sivun reuna ) tulee alapuolelle kun viet käärön jääkaappiin toviksi jäähtymään ja "kovettumaan" kuosiinsa.
- ja vo´laa. Nauti!