( Vispipuuroa ja täytteisiä valkkaripatonkeja. )

   Kaiketonna; gluteenitonta, maidotonta, sokeritonta, hiivatonta, soijatonta...

IMG_0015.jpg

1 1/4l vettä
4dl puolukoita
1dl Erytritoli sokrua
1 3/4 - 2dl karkeaa riisijauhoa

- Keitä puolukat vedessä suunilleen kypsiksi.
- Lisää sokru ja...
- ...samalla vispaten riisijauhot.
- Hämmennä puuroa kypsäksi keittäessäsi vähä välleen jottei se karaha pohjaan kiinni.
- Kunne puuro on kypsä ( riisimuruset eivät tunnu maistaissa suussa kovilta, kerkeilta, vaan ovat "sulavat" ) josta kattila liedeltä ja vie ulos kylmään jäähtymään.
- Kun puuro on jäähtynyt, roudaa kattilan puuroineen sisälle ja vispaa sähkövatkaimella todella kuohkeaksi, valkeaksi.
Mitä pitempään vatkaat, ja mitä enempi saat ilmaa vatkatessasi puuron sisään sitä kuohkeampi ja vaaleampi siitä tulee.

   Jos haluat voit sihdata puolukan kuoret poies ennen kuin lisäät joukkoon sokrun ja riisijauhot.
   Halutessasi voit lisätä sokerin määrää - miulle riittää tämä määrä.
   Ja halutessasi voit syödä putron sokrun ja/tai maidon tms. maitoa vastaavan tuotteen kera. Mie syön tälleensä.



1 tavan tsipuli
3 ISOa valkkarin
lorauksia extra neitsyt oliiviöllyvä
6 siivua Kaiketonta vurstimakkaraa
125g Porlammin Vega chili juurtoa raastettuna

6 kananmunaa
3dl Viljatuotteen vaaleaa glutenitonta jauhoseosta
1,5dl Jytten vaaleaa jauhoa
1,5dl Jytten tummaa jauhoa
3tl leivinjauhetta
4rkl Psylliunjauhetta
1dl pellavanrouhetta
5dl vettä

- Kuullota tsipuli ja yksi valkkarin kynsi oliiviöljyssä paistinpannulla.
- Pilko kaksi valkkarin kynttä ja vurstit pieniksi palasiksi.
- Sotke paistetut ja ra´at tsipulit keskenään sekaisin.
- Raasta juusto.

- Vatkaa kananmunat kestäväksi, kuohkeaksi, vaahdoksi.
- Lisään joukkoon kuivat aineet ja vesi.
- Hämmennä sekaisin - älä vatkaa.
- Laita kiertoilmauuni lämpiämään +180´C
- Aseta päydälle leivinpaperi ja ripotelyy siihen hivenen jauhoja.
Tai jos siulla on hyvä, tarttumaton, leivinpöytä, niin leivo vaik siinä...

IMG_0001.jpg

- Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse palanen kerrallaan levyksi. Jätä levyt suht paksuiksi niin saat mehevämmät patongit.
- Sivauta jokaisen kaulitun levyn etureunaan oliiviöljyä ja sirotelyy siihen 1/4osa tsipuli-vurstitäytettä ja 1/4osa juustoraastetta.

IMG_0006%20%281%29.jpg

- Kääntele taikinalevyt patongeiksi, nosta leivinpaperiselle pellille ja ja tee haluamasi kuvioviillot patonkien ylle.

IMG_0004%20%281%29.jpg

- Laita laakeaan astiaan kylmää vettä ja sitten tämä astia uunin pohjalle: saat rapeammat kuoret petonkeihin.

IMG_0008.jpg

- Paista patongit kunnen ovat kypsät; mm. pohjasta näät milloin pohja puoli on tarpeeksi kova, rapsakka ja kypsä

IMG_0011.jpg

   Jeeru että ovat hyviä!