... kysyjille vastaisin?" Kertoisinko kaiken sen totuuden, vetoketjut suuni sulkeneet?
  
   Töissä tosiaan, aivan kuten ennekkin. Nyt vaineen käy Töissä Humisevaltaharjulta käsin kuten mennä vuosina, enkää siten kuten viime talven ajan; reissaten ain eri yöpaikoista työpaikallein öiden erilaisten jälkeen.
Nyt majaani täällä Box´ssa pitelen, tänne olemma majoittunut - saaden sit myöhemmin jälkipolvestain Pirpanoiden osilta, asuinkaveria tänne.
   Täällä on alkeelliset olosuhteet. Ei ole esim. sitä paistinpannua. Ei ole juuresveistä, tms. terävää veistä olleskana. Ei saksia. Eikä muuten mitään pesuharjaa jolla vaikkas lattiakaivoa puhdistaisin. Jne.. Eli paljon puuttuu tavan huushollinpidosta ko täällä nyt dyykkailen yksinäin. Ei ole ns. ieti alkaa paistelemaan ruokia, eikä enemmälti siivoamaan paikkoja toisten jälkisiä. Sillä tää on kyllä sellainen "murju", ettäs siivota tää pitää ensimmäiseksi ko kotoa vaine kannan mukanain kyseiset poissa olevaiset apuvälineet tänne.
   Täällä on haju. Saa nähdä kuin kauan tässä voinen olla, ettei klyyvarini irti sopimustaan tään asunnon kera sano, vahi saisinko tuolla siivouksella sen tästä poies irtoamaan. ( Täällä ollehet sellaiset tuoksurasiat irrottelin eka iltanain poies erinäisiltä pinnoilta ja kiikutin roskiin: aivan karsiat tällaiselle tuoksu-hajuyliherkälle ihmiselle! )
On aikas ruokottomasti siivottua seutua.... Pölyä näkyy, nämänäkin seittejä roikkuu. On roskaa pikkuista, hippusia, siellä ja täällä. On likipitäin homeista kasautumaa tuolla kosteassa tilassa? Se pistää miut kaikista eniten harkitsemaan tätä oloa ja eloa täällä!
    Varsinkin ajatustain, ettäs tänne ja sitten muuttaisin ko vaine aika on miun tulla poies tuolta Pohojolan perukoilta?! Voinenko ajatella, et täsä asustaisin vakituisesti - vahi vuokrallekko tää häätyy laitella sitten aikanansa? Voiko nenuni piskuinen tätä suvaita, se on asia ykkönen kysymyksen kera?
Toinen on se, ettäs tänne on yhdet pitkät portahat kavuttuna; mitä tykkäävät nivelein siitä ain kapuamaan jouduttuaan?
Kolmannen konkka-ronkka on se, ettäs tää on piskuinen, todella piskuinen Tosin oppiihan ihminen pienessäkin tilassa asustamaan ja pyörimään, muttas kyllähän se tuo Pienen-Punaisen pirtin ( oliko se notahin 52´m ) koko alkaa olla inhimmillinen asustaa yksinään: siin on kokoa misä vaeltaa huoneesta toiseen - ja ulos pääsen isolle tontille sekä sitä kautta heti metsäänkin! Täsä taasen ( muistini mukaan 30´m? ) ei ole. Vaine pesutilat ja yksi huone. Vaellappas täsä? Sati et ei ole maantasoista maata, ulkotilaa, johka "paeta" kuten on esim. Humisevallaharjulla. Täällä ei ole luonto lähellä, ei pääse mettään ko pitkin pitkää asfalttiviidakkoa.
   Ja täällä on KUUMA! Varsinkin näin hellekelillä. Eikää voi ajatellakaan, nottas partsille menisi vilvoitttlemaan ns. ulkotilaan, ei. Koskapa siellä sitä vasta kuuma onkin ko se sijaitsee ns. iltapäivän Aurinkoisellla puolella! Huh! Olen tänne kyllä laittanut hakuun ( netti ostos ) ilmastointiräppänän, sellaisen tuuletuskoneen, muttas siinä menee aikansa kussa se tänne asti saapuvi ja toinen juttuhan on sit viel sekin, ettäs onkoo se passeli? Mik´ onkaan tehonsa, tuuletuspuhurinsa? Entäs kestävätkö korvain sen äänet ja desipelit; kuin äänekäs moinen jyrisiä onkaan?

    Tästä helteestä vallitsevasta, ja sitten nuista tavaroiden puuttumisesta johtuin, onkin tää miun täällä oloin ollut sitten aikaslaista sisäistä tilaa ollen. Pidän niin sanotusti pönkittäin tätä Boxia yllä.
Helteessä ko ei viiti mennä ulos hikoamaan esim. kävellen. Vaine asiaín käväisen hoitaa esim. kauppassa käyden, en mitään muuta.
Ja kun ei ole millä ryhtyä toimeen, niin sit vetelehdin vaine. Niinpä, MIE vetelehdin, aikaani vaine tapan! En ole edes lukukirjojani avannut, lukeakseni niitä, vaik mukaani otinkin ne. Olen vaine katsellut elokuvia koneeen syövereistä ja ollut, maleksinut!
Tympiää tää tällainen oleminen.
Syytänkin, syyttävän sormeni osoitan, tuota hellettä kohtaan ja toivon hartahasti et se jo väistyisi poies. Saisin puhtia tarttua toimehen tään lukaalin siivoamisella vaikkas. Saisin tää asuttavaan kuntoon ja viihtyvyyttä petrattua.

   Jos, ja kun, tään saisi siivottua, niin kyllähän tästä viel inhimmillisen olin- ja elinpaikan saisi.
Mielikuvitusta vaine kehiin sekä lentoon.
   Partsille verhoja lasien tykönsä, mattoriepuja lattialleen. Siihen vaikkas ne miun piskuiset rautaiset ulkotuolit sekä pöytä. Kukkasia kesäisin, talvisin lyhtyjä. A´vot sie kuin somainen on!
   Sisälle matot lattialle. Sopivan pieniä huonekaluja ( vaik Sukumme mökiltä lainaan ) sinne ja tänne. Oma sänky mukavainen alkovin perukoille. Taulunen sinne, toinen tänne. Peili johkin paikkaan ja...
Niinpä - pesutilasta poies yski suihkuseinä, saunaan kokolasinen ovi! Se ns. meikkikaappi veke ja tilalleen kunnon lavuaarin yliskaappi!
Ja "kaiken kruunuksi" nuihin kaappeihin vaihtain ne miun eriväriset kaappien ovinupit!
Johan alkaisi olla somainen, koti oman oloinen.

    Vaine se, ettei kandee.. Ei nyt.
Tää on tarkoitus olla koti kesäinen, meidän kahden (miun ja yhden Pirpanaisen ) kesäpesä eikää sit mitään muuta.
Syssyn tullen muutamme täältä poies kuin konsa muuttolinnut, kiirehtäin omiin suuntimme johkin suuntaan omaan.
Mie "pakenen" Luovon luontoon, Pirpana tuo johkin toiseen asuntoon - jos ei sit tähän vuokralle jää?
    Tätempä ko tää "väliaikaista vain on", niin enpää tuota viitti paljoa panostaa tähän nyt.
Kuhan vaine katto pään päällä on, neljä seinää suojanain.
On paikka josta lähden mirs-marssien Töihin, on paikka johka tulla mirs-marssien Töistä. Paikka jossa pääni kallistan yölliseksi ajaksi pielustalle, paikka josa ns. rauhassa omassa saanen olla. Ei pedin roudaamista mukana uusiin ja uusiin yöpaikkoihin, eikää epävarmuutta misä seuraavan yön vietän, vahi enköö misään?
 On "oma tupa, oma lupa".