Aamun aikaisen auettua aamutoimet, viimo pakkailut ja sit muksuin tykö hakemaan kyytiläiset kyytiini miun. Siitä liki suoriltaan ajoon siten, ettäs tuossa hivenen jälkeen yhdeksän tienpäällä jo oltihin.  


   Karkinniemen ja Pohjoissaaren välistä kohti Suolahtea ( ja Suoniemeä ) sekä Koivuselkää Onkivedellä;

2024.6.6.%20Kotia%20%282%29.jpg


2024.6.6.%20Kotia%20%281%29.jpg



   "Lävitse tuiskun ja tuulen...." elikkäs likipitäin ajoa ajon lälkehen ja tuohon puoli kolmen lauttaan ehättäytyen mukaan.
   Täsä kuitenkin viel lauttarannassa lauttaa vuottain ja katsellen kuin ovat meren vedet alhaalla yhä;

2024.6.6.%20Kotia%20%283%29.jpg

Näkyvät nuiden lauttain rantapuskurien ( niillä varmahan jotkut oikiat nimetkin on olemasa? ) alareunat pitemmältä matkaltansa paljaina.
   Samallla hollilla "päivittäin" kuin ovat siltaa varten pääseet töissänsä etiä päin;

2024.6.6.%20Kotia%20%284%29.jpg


2024.6.6.%20Kotia%20%285%29.jpg

   Kotona - "Kotipuu." - ja mie liki koko lauttamatkan lautan kannella nauttien merellisen matkan tuulista ja tunteesta tuosta kun kotiranta läheni, koti läheni.

2024.6.6.%20Kotia%20%286%29.jpg

   "Lautalla pienoinen kahvila."
   Jotahin koneistoa Luovon rantain likellä, meren päällä, liittyen tuon tulevan sillan rakentamiseen.


   Potinhamina, Potinlahti, Potti.
  
    Mietin tuota "hamina" sanaa millä myöskin tätä paikaa kutsutaan. Pähkäilin sen tarkoittavan joko lahtea tahi satamaa ja ko nettisfääreistä asiaa tutkailin, niin satamaahan se tarkoittaakin. ( Itseäin kehuskellen: olen mie vaine sen verta etevä, nottas voin päätellä ja/sekä/että tietää ihan omin päätelmin erinäisiä asioita! )

2024.6.6.%20Kotia%20%288%29.jpg

   "Kevääseen."

2024.6.6.%20Kotia%20%2810%29.jpg

   Se selkämä välissä kahden niemen, vasen Pökönnokka ja oikia Väntelänkari, josta täältä lähteissäin viimekuussa, toukokuussa ( joka itseasiassa vasta viikkonen sitten oli ), katselin kuin mie käväisen sit takaisin tultuain tassuttelemassa tuon välinsä toisesta toiseen.
   No, tänä pänä tullessamme käväisin katselemassa seudun tuo.
Eipä tuonne ole enää ieti mennä olleskana. Kyllä sieltä kenties pääsisi viel särkkiä pitkin niemeltä toisellensa tassuttelemaan vaikkas kenkäset tassuistain riisuen, muttas.... ISO "muttas".... siellä on Joukkahaisten pesiä ja Joukkahaisia järeään koko tuo väli! Sinne on nyt ns. vanhan, viime vuoteisen, kaislikon väliin kasvanut veres, vihiriä, kaislikon alku lävitsensä ja siellä Joukkahaisten pesät piilossa siellä ja täällä, jotenka eipää sinne ole ieti mennä. Ei mennä häisitsemään pesiöitä noita - vasiten kun ei kaukaa näe, ettäs misä ne pesät ovat ja mitä kautta niitä voisi kaukaa kierellä.
Jotenka se siitä ja tästä.
    Olisi pitänyt ennen taanoista lähtöäin vaine selvitä tuonne tassuttelemaan. Etsiä ja löytää aikaa johkin väliin käydä tuolla. Nyt se siirtyy sitten joko talviseen aikaan hankikannoille, meren jään kantavuuden päälle tahi sitten ihan kesääseen toukokuun lopuille jolloin.... jos.... merivesi silloin samalla tapaa kaukana olisi kuin mitä se nyt oli. Tosin saattaa olla kyl aivan muuta jo silloin elämässäin, et kerkeenkö sit ollskana ja minnekkään tuolloin pistäytymään?


    Jeeru, jos pitäisi ajella tää matka päivittäin, ni en kyllä jaksaisi, en! Nytkin yhtä kaffeemukillisen ynnä pissatauollisen lisäksi vaine piskuinen pysäyt lauttarannassa mantereen puolella, ja yhteensä sen kuusi - kuusi ja puoli tunteroista koko matkaan! Siis ns. puoli päivää - valveila olo ajasta!
   Muttas jeeru myöskin siitä kuin onkaan I-HA-NA kun pääsin kotia! Miten sitä olinkaan taasen onnessain kun alkoi tuolla mantereen puolla rantamaisemat lähestyä, tulla se tieto, ettäs kohta kotona, aivan kohta!